Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελληνική μαφία 2021: Οι δολοφονίες τις τελευταίες 12ετίας και ο «δρόμος του χρήματος»
ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνική μαφία 2021: Οι δολοφονίες τις τελευταίες 12ετίας και ο «δρόμος του χρήματος»

Σε φάση «εκκαθαρίσεων», συνεργασιών και επέκτασης βρίσκεται το οργανωμένο έγκλημα. Ελληνική μαφία 2021: Αρκετές από τις δολοφονίες λαμβάνουν χώρα σε πρωινές και μεσημεριανές ώρες

Σε άμεση αναδιάταξη του επιχειρησιακού σχεδίου της προχωρά η ΕΛΑΣ για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και την ενίσχυση της αστυνόμευσης, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στις δύο συσκέψεις που συγκάλεσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στις οποίες συμμετείχαν πολλοί αξιωματικοί από διάφορες Υπηρεσίες. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενισχύεται το δίκτυο πληροφοριών και ερευνών της Αστυνομίας, ενώ επικαιροποιείται η χαρτογράφηση των ενεργών εγκληματικών ομάδων με ονόματα και διευθύνσεις.

Σημειώνεται, ότι τη Δευτέρα το βράδυ πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί αστυνομικοί έλεγχοι σε αρκετά νυχτερινά μαγαζιά. Παράλληλα, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, στην εποχή που ξεκινά μετά την πανδημία, ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών με αστυνομική παρουσία και περιπολίες, με ευέλικτες ομάδες, ειδικά σε περιοχές όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών. Οι περιπολίες θα γίνονται από την ΔΙΑΣ, τη Δράση και την ΟΠΚΕ.

black rifle leaning on white wall

Συλλήψεις και… γρήγορα

Στην κυβέρνηση τονίζουν πως προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών, ένα αίσθημα που όπως σημειώνουν με νόημα, απουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ αποσυνδέουν την εγκληματικότητα από τις “μαφιόζικες” εκτελέσεις. Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η χώρα μας εξακολουθεί να έχει από τους χαμηλότερους δείκτες στην Ευρώπη. “Η Ελλάδα δεν έγινε ξαφνικά χώρα με μειωμένη ασφάλεια για τους πολίτες και τους τουρίστες της. Παραμένουμε σταθερά στο τέλος κάθε σχετικής λίστας του ΟΗΕ και της Ευρώπης στους σχετικούς δείκτες”, δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ωστόσο, οι δολοφονίες και μάλιστα μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστα μέρη έχουν σημάνει συναγερμό στην Κατεχάκη που προχωρά σε άμεση αναδιάταξη του επιχειρησιακού σχεδίου της για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος με την εντατικοποίηση των ελέγχων στα νυχτερινά μαγαζιά, αλλά και την ενίσχυση της αστυνόμευσης. “Η χώρα μας έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών και ληστειών σ’ ολόκληρη την Ε.Ε και αυτό αποδεικνύεται από τα στατιστικά στοιχεία. Αστυνόμευση στις γειτονιές υπάρχει, έλεγχοι γίνονται και ενισχύονται”, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος στο Open.

Οργανωμένο έγκλημα: 19 άτομα στο εδώλιο στις 3 Σεπτεμβρίου

H “επέκταση” της Greek Mafia σε Αχαΐα & Κορινθία

Στο μεταξύ, “συνεργασία”… επέκτασης φατριών της GREEK MAFIA σε Αχαΐα και Κορινθία για διεύρυνση των εγκληματικών δραστηριοτήτων, με “αντιπρόσωπο” τον 39χρονο πυγμάχο Αναστάσιο Μπερδέση, εξετάζουν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, πίσω από το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του, στη Βάρη. Εκτελέσεις μέρα μεσημέρι, δολοφονίες σε πολυσύχναστους δρόμους, μέσα σε καταστήματα, σε μέρες… γιορτής, ακόμα και δίπλα από σχολεία είναι το σκηνικό της δράσης της ελληνικής μαφίας.

“Γραφεία ενοικιάσεων εκτελεστών” με υψηλό δολοφονικό… κασέ, χρησιμοποιούνται για την “μείωση” των ομόσταυλων διεκδικητών του πακτωλού της Μυκόνου, για το “μαρκάρισμα” περιοχών και την αποδυνάμωση των εγκληματικών φατριών σε μία ΜΕΤΑ-LOCKDOWN εποχή. Σε μία 12ετία (2009-2021) έχουν εκτελεστεί περισσότερα από 45 συμβόλαια θανάτου και έχουν γίνει δεκάδες απόπειρες, εκ των οποίων τα 22 την τετραετία 2017-2021 και πέντε μόνο τους τελευταίους 5 μήνες! Σε 14 από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί πολεμικά καλάσνικοφ…

Ο Άγγελος Τσιγκρής στον ΑΝΤ1 για το οργανωμένο έγκλημα

Η «γεωγραφία» της ελληνικής Καμόρα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η γεωγραφία της «ελληνικής καμόρα» όπως αποτυπώνεται στις αστυνομικές εκθέσεις και συμπεριλαμβάνεται στο υπόμνημα-βόμβα που παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα – αναφέρει μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν:

4 αρχηγοί των «Βόρειων» και «Νότιων». Μάλιστα σε βάρος των τριών έχουν γίνει αποτυχημένα συμβόλαια θανάτου το 2018 και το 2019.

Ακολουθούν 19 «υπαρχηγοί»

Έχει μικρύνει η οικονομική «πίτα» εκβιασμών με πολλούς όμως διεκδικητές του μαύρου χρήματος

Εκβιάζουν επιχειρηματίες χωρίς γεωγραφικά… σύνορα. Μπορεί να ακολουθούν έναν ιδιοκτήτη καταστήματος που έχει ενδώσει στον εκβιασμό, σε όσα καταστήματα έχει ανοίξει από Αθήνα, Κολωνάκι έως και Μύκονο. Γι αυτό τον λόγο υπάρχουν και θανατηφόρες «ζυμώσεις» μετά το lockdown.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό οι μεγάλες φατρίες επιδίδονται μόνο στους εκβιασμούς. Ουσιαστικά «μαρκάρουν» περιοχές.

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου για το οργανωμένο έγκλημα

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος από το οργανωμένο έγκλημα

Οι εγκληματικές οργανώσεις ξεπλένουν το μαύρο χρήματα σε διάφορες δραστηριότητες όπως φούρνους, βενζινάδικα, εταιρείες καφέ, κάβες, κατασκευαστικές εταιρείες, ξενοδοχεία, και… φωτοβολταϊκά πάρκα. Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως είχε γράψει και χθες το iefimerida.gr για να βρεθεί η άκρη του νήματος, οι Αρχές «ακολουθούν το χρήμα» (follow the money): Εχει οριστεί ειδικός εισαγγελέας συντονισμού μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών, όπως το ΣΔΟΕ, η Αρχή για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η Οικονομική Αστυνομία, και άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Το συμβόλαιο θανάτου του Τάσου Μπερδέση

Ο 39χρονος πυγμάχος, Τάσος Μπερδέσης στο υπόμνημα ήταν στα 500 ονόματα, γιατί το 2015 τον είχε προσεγγίσει ομάδα εκβιαστών της Αθήνας προκειμένου να γίνει ο «αντιπρόσωπος» της επέκτασής τους σε καλοκαιρινά καταστήματα στο Ξυλόκαστρο, Κιάτο αλλά στην Πάτρα. Το θύμα του πρόσφατου συμβολαίου θανάτου είχε αθωωθεί σε εκείνη την υπόθεση.

Greek Mafia: Ο πόλεμος των συμμοριών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις