Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Απόδημος ελληνισμός: Ένα webinar για το Αιγαίο
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Απόδημος ελληνισμός: Ένα webinar για το Αιγαίο

Απόδημος ελληνισμός: Προβολή στους απόδημους νέους εντυπωσιακού οπτικοακουστικού υλικού από την σπάνια βιοποικιλότητα του Αιγαίου.

To Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Βοστώνη σε συνεργασία με το Institute of Eastern Mediterranean Studies at Emmanuel College και με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος, έφεραν το Αιγαίο στις ΗΠΑ και ακόμα πιο μακριά, στις 29 Μαΐου 2021 στις 18:00 Ελλάδας (EEST)/ 11:00 Βοστώνης (EDT). Το webinar με τίτλο Discovering the Fascinating Marine World of the Aegean Sea (το οποίο έγινε στα αγγλικά) απευθυνόταν σε νέους όλων των ηλικιών. Κύριο μέρος του webinar αποτέλεσε η προβολή εντυπωσιακού οπτικοακουστικού υλικού από την σπάνια βιοποικιλότητα του Αιγαίου, όπως έχει καταγραφεί κατά τα 24 χρόνια έρευνας και δράσης του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος.

Ακολούθησε συζήτηση για τους παράγοντες που απειλούν τη θαλάσσια ζωή, αλλά και για το πώς ο καθένας μας μπορεί να περιορίσει το αποτύπωμα που προκαλούν οι καθημερινές του συνήθειες στο φυσικό περιβάλλον και τις θάλασσες. Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το πόσα λίγα γνωρίζουμε την σπάνια βιοποικιλότητα που επιβιώνει έως σήμερα στις θάλασσές μας. Αν δεν γνωρίσουμε τον μοναδικό τους πλούτο, είναι αδύνατον να τις διαχειριστούμε και να τις προστατέψουμε!

Ομιλητές

  • Δρ Πέτρος Βαμβακάς – Διευθυντής στο Institute of Eastern Mediterranean Studies του Emmanuel College της Βοστώνης
  • Αναστασία Μήλιου – Διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος
  • Δρ. Μελίνα Κουραντίδου Ειδικός στα οικονομικά των θαλάσσιων πόρων στο Woods Hole Oceanographic Institution,
  • Στράτος Ευθυμίου – Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Βοστώνη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις