Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

17

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εστίαση – μουσική: Πρόστιμα 5.000 ευρώ για Θεσσαλονικείς καταστηματάρχες
ΕΛΛΑΔΑ

Εστίαση – μουσική: Πρόστιμα 5.000 ευρώ για Θεσσαλονικείς καταστηματάρχες

Εστίαση - μουσική: Πρόστιμα 5.000 ευρώ για παραβίαση των μέτρων προστασίας

Πρόστιμα συνολικού ύψους 5.000 ευρώ, επέβαλαν χθες αστυνομικές αρχές σε ιδιοκτήτες δύο καταστημάτων εστίασης στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έπειτα από  έλεγχο στον οποίο διαπιστώθηκε παράβαση των κανόνων λειτουργίας, στα πλαίσια των υγειονομικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικές αρχές υποχρέωσαν σε 3.000 ευρώ πρόστιμο ιδιοκτήτη ταβέρνας στην περιοχή Ντεπώ, καθώς και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας για εξυπηρέτηση εντός του καταστήματος δύο καθήμενων πελατών. Να σημειωθεί πως και στους καθήμενους πελάτες επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο.

Ακόμη, πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ, επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ στην Τριανδρία, για παραβίαση του μέτρου απαγόρευσης της μουσικής. Μπορεί οι τελευταίες συζητήσεις κυβέρνησης και ειδικών να αφορούν το ενδεχόμενο επιστροφής της μουσικής και την παράταση του ωραρίου για τον περιορισμό τηε κυκλοφορίας, ωστόσο τίποτε ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί.

Οι συζητήσεις των ειδικών με την κυβέρνηση

Σύμφωνα με το lifo.gr η ειδική επιτροπή φαίνεται πως θα δώσει τελικά το «πράσινο φως» και ίσως τη Δευτέρα 31 του μήνα, να επιτρέπεται η μουσική στους χώρους εστίασης, ωστόσο μόνο σε εξωτερικούς χώρους αρχικά. Πρόσφατα ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην Bild, τόνισε πως «θα υπάρχει μουσική όταν θα έρθουν οι τουρίστες», ενώ σε ερώτηση εάν θα συμβεί από αυτό το Σαββατοκύριακο, απάντησε: «Όχι από αυτό το Σαββατοκύριακο. Ακόμα αναμένουμε από τους εμπειρογνώμονες, να μας πουν πότε θα πρέπει να συμβεί αυτό».

Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς σχετικά με το “αντάρτικο” στην εστίαση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις