Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Συλλήψεις σε Θήβα και Ιωάννινα
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Συλλήψεις σε Θήβα και Ιωάννινα

Διακίνηση ναρκωτικών: Σε συνεργασία με τις αλβανικές αρχές συνελήφθησαν στα σύνορα δύο μεταφορείς 38 κιλών κάνναβης.

Τα «αβγά έκπληξη», παιδικό παιγνίδι, δεν ήταν και τόσο… αθώα, στα χέρια κατοίκου της Θήβας, ο οποίος μπήκε στο στόχαστρο των αστυνομικών της τοπικής Ασφάλειας για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Σε έρευνα που έγινε, οι αστυνομικοί, δεν παραπλανήθηκαν από τα δέκα αβγά, που είδαν. Τα άνοιξαν και βρήκαν πάνω από 800 γραμμάρια κάνναβης! Κατάσχεσαν ακόμη δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα χασισελαίου, ζυγαριά ασφαλείας και βάζα, τα οποία επίσης, κατά την Αστυνομία, χρησιμοποιούνταν για αποθήκευση ναρκωτικών.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Όπως προκύπτει από την επίσημη ενημέρωση, συνελήφθη σε ευρύτερη περιοχή της Θήβας, ένας ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και διακριτική επιτήρηση, ο ανωτέρω εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε πλησίον της οικίας του, ενώ σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν εντός αυτής και κατασχέθηκαν: 801,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, εντός δέκα αυτοσχέδιων συσκευασιών, φυτά κάνναβης, ύψους έως είκοσι εκατοστών, ποσότητα χασισελαίου, βάρους 74 γραμμαρίων, εντός γυάλινου βάζου, μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας MDMA, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, διάφορες κενές συσκευασίες (βάζα, νάιλον σακούλες κ.λ.π.), πρόσφορες για την αποθήκευση των ναρκωτικών.

Όπλο και μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων

Επίσης, εντός της οικίας του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και ένα μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων, τα οποία κατείχε παράνομα (άνευ σχετικής αδείας). Τις ίδιες ώρες, σε δασική, δύσβατη περιοχή του Μαυροβουνίου Ιωαννίνων, έπεφταν στα χέρια των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, δύο Αλβανοί υπήκοοι, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Μετά από πληροφορίες και στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι, μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους που αναζητείται, μετέφεραν πεζοί δύο ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν 24 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 38 κιλών και 350 γραμμαρίων. Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των παραπάνω αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, χρηματικά ποσά 350 ευρώ και 6.500 λεκ Αλβανίας, δύο κινητά τηλέφωνα και διάφορες κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις