Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γυμναστήρια άνοιγμα: Με διπλή μάσκα και υποχρεωτικό self test
ΕΛΛΑΔΑ

Γυμναστήρια άνοιγμα: Με διπλή μάσκα και υποχρεωτικό self test

Γυμναστήρια άνοιγμα: Πώς θα λειτουργήσουν

Η ημερομηνία ανοίγματος των γυμναστηρίων έχει κλειδώσει στις 31 Μάιου, ενώ σήμερα αναμένονται ανακοινώσει για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων. Συγκεκριμένα έχει προγραμματισθεί το άνοιγμα των γυμναστηρίων, των κέντρων αισθητικής και των χώρων δεξιώσεων. Η επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει ότι στο λιανεμπόριο θα επιτρέπεται 1 ανά 25 τ.μ. χωρίς ανώτερο όριο και ότι από 15 Ιουνίου καταργείται το 50% στις λαϊκές αγορές. Επίσης, στις εκκλησίες θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 15 τ.μ. Επίσης οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων θα ξεκινήσουν με τους όρους που λειτουργεί η εστίαση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα πρωτοκολλά που θα ισχύσουν για τα γυμναστήρια είναι ένα self test την εβδομάδα για εργαζόμενους και αθλούμενους και υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας αυξημένης προστασίας. Επιπροσθέτως, θα ισχύουν οι αποστάσεις και τα μετρά υγιεινής, καθώς θα επιτρέπεται ένας αθλούμενος ανά 10 τ.μ., τα παράθυρα θα παραμένουν ανοιχτά, ενώ και ο κλιματισμός και τα αποδυτήρια θα είναι κλειστά.

Που διστάζουν οι ειδικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως μερίδα ειδικών φαίνεται διστακτική στην…επιστροφή της μουσικής στην εστίαση,  αλλά και στους γάμους, με αποτέλεσμα να μην θεωρείται σίγουρη η άρση του συγκεκριμένου μέτρου. Η άποψη των ειδικών και ειδικά στην περίπτωση των δεξιώσεων, παρ΄ότι σε ανοιχτούς χώρους, είναι πως δεν θα τηρηθεί ο περιορισμός των 100 ατόμων και πως θα προκληθεί μεγάλος συνωστισμός ειδικά στα νησιά.

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Ανάπτυξης φαίνεται να λαμβάνει ιδιαίτερη πίεση από τους μαγαζάτορες, οι οποίοι ζητούν να επιτραπεί η μουσική στα μαγαζιά τους και μάλιστα αντιδρούν γι’ αυτό. Και ενώ σήμερα η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει για να εξετάσει, μεταξύ άλλων, τη μουσική στην εστίαση, ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης αποφάσισε σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο να κάνει μια συμβολική διαμαρτυρία.

Two young women flirting with a man in cafe.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις