Διακίνηση μεταναστών: Πάνε κι έρχονται οι βάρκες των κυκλωμάτων

ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση μεταναστών: Πάνε κι έρχονται οι βάρκες των κυκλωμάτων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Διακίνηση μεταναστών: Η συνοριοφυλακή απέτρεψε την είσοδο σε πάνω από 50 παράνομους μετανάστες που περίμεναν στο τουρκικό έδαφος.

28.05.2021 | 08:15

Τρεις διακινητές παράτυπων μεταναστών κάθε 24ωρο έπεφταν στα χέρια των συνοριακών της Αστυνομίας, από τις 24 έως τις 27 του μηνός! Τα μέλη των κυκλωμάτων, που εδρεύουν στην Τουρκία και στέλνουν τους παράτυπους μετανάστες με πλαστικές βάρκες στα νερά του Έβρου, σχεδίαζαν να μεταφέρουν δεκάδες αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν πληρώσει τα κυκλώματα και περίμεναν στην τουρική οχθη του ποταμού τη σειρά τους να επιβιβαστούν σε πλαστικές βάρκες. Κάτι που ματαιώθηκε από τις εννέα συλλήψεις σε τρία 24ωρα. Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της Αστυνομίας, σε μια συγκυρία, κατά την οποία οι αρμόδιοι βλέπου μείωση των μετανασταυτικών ροών τόσο από θαλάσσης όσο και μέσω ΄Εβρου, ακριβώς στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, συνελήφθησαν τρεις διακινητές, δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς δράστες, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, πέντε μη νόμιμους μετανάστες. Με τη σύλληψη των δραστών, τονίζει η Αστυνομία, απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε περίπου άλλα είκοσι άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τούρκικο έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τη βάρκα.

Πλαστική βάρκα και χρήματα

Στη δεύτερη περίπτωση, στην παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, συνέλαβαν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν μία πλαστική βάρκα, ένα όχημα και χρηματικό ποσό. Είχαν ήδη συλληφθεί την προηγούμενη ημέρα, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, τρεις άλλοι αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών. Στην πρώτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Γεμιστής Έβρου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Περίμεναν στις βάρκες άλλοι τριάντα πέντε

Με τη σύλληψη του δράστη απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλα τριάντα πέντε περίπου άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τούρκικο έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τη βάρκα. Στη δεύτερη περίπτωση , σε αγροτική περιοχή της Ορεστιάδας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης, συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι καθοδηγούσε πεζούς στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχε περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με βάρκα τον ποταμό Έβρο. Στην τρίτη περίπτωση, στον Πάσσο Ροδόπης, συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Ο διακινητής πάτησε γκάζι

Ο τελευταίος, προηγουμένως, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ όταν ακινητοποίησε το όχημα επιχείρησε να διαφύγει πεζός. Και πάλι στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, στις 24 του μηνός, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες. Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση στο ύψος του κόμβου Αμφιτρίτης της Εγνατίας Οδού, συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε με επτά μη νόμιμους μετανάστες. Ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Στη δεύτερη περίπτωση, στη Ροδόπη, συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εγνατία Οδό και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Στη συνέχεια, στην ευρύτερη περιοχή της πόλη της Κομοτηνής, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε θαμνώδη έκταση εκτός δρόμου και οι δύο διακινητές επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Exit mobile version