Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήξεις στα Νότια Προάστια: Τρεις συλλήψεις
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις στα Νότια Προάστια: Τρεις συλλήψεις

Διαρρήξεις στα Νότια Προάστια: Όπως προέκυψε από την έρευνα οι  συλληφθέντες είχαν συστήσει ομάδα από το μήνα Ιανουάριο τρέχοντος έτους

Ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, που είχε συσταθεί επί τούτου, κατάφερε να βάλει τέλος στις συνεχείς διαρρήξεις και κλοπές μετρητών και προϊόντων, από καταστήματα στα Νότια Προάστια.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί αυτοί, ουσιαστικά «είδαν» πίσω από τη μάσκα για τον κορωνοϊό, τον διαρρήκτη, ο οποίος, πάντα πρωινές ώρες, κινούμενος πεζός, εντόπιζε τα καταστήματα κλειστά, πριν αυτά ανοίξουν για να υποδεχθούν το κοινό τους. Με διαρρηκτικά εργαλεία παραβίαζε τις κλειδαριές αφαιρούσε μετρητά και εμπορεύματα και εν συνεχεία τα μετέφερε σε ένα σπίτι της οδού Λιοσίων όπου με δύο συνεργούς του, έναν υπήκοο Πακιστάν και μια νεαρή Ελληνίδα, τα αποθήκευαν και τα πουλούσαν στη συνέχεια στην πρώτη ευκαιρία. Όπως προέκυψε, ο 26χρονος από την Αλβανία, που κατηγορείται ότι διέπραττε και τις κλοπές, ήταν γνώριμος της Αστυνομίας, καθώς είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Ιούλιο μετά από ποινή που εξέτισε για ληστείες και διαρρήξεις.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε κλοπές από καταστήματα σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων, καθώς και κλοπές από αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Συνελήφθησαν στην Ηλιούπολη και στο κέντρο της Αθήνας, δύο  αλλοδαποί (σ.σ. Αλβανός, Πακιστανός), ηλικίας 26 ετών και 21χρονη ημεδαπή, ως μέλη της συμμορίας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της πλαστογραφίας, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι  συλληφθέντες είχαν συστήσει ομάδα από το μήνα Ιανουάριο τρέχοντος έτους, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους.

Όταν δεν λειτουργούσαν τα καταστήματα

«Ως προς τον τρόπο δράσης», αναφέρει η Αστυνομία «ο ένας εκ των ανδρών, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες που δεν λειτουργούν τα καταστήματα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με χειρουργική μάσκα κινούνταν πεζός στις περιοχές Ηλιούπολης, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας, αναζητώντας το κατάστημα-στόχο. Μόλις το εντόπιζε, το προσέγγιζε και παραβιάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής θύρας με τη χρήση διαρρηκτικού εργαλείου, εισέρχονταν σε αυτό και αφαιρούσε με γρήγορο ρυθμό χρήματα από την ταμειακή μηχανή, ηλεκτρονικές συσκευές και εμπορεύματα του καταστήματος.

Στη συνέχεια, μετέφερε άμεσα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, σε διαμέρισμα-καβάτζα που διατηρούσε με τους συνεργούς του στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα απέκρυπταν προσωρινά, προκειμένου σε δεύτερο χρόνο να τα πουλήσουν.

Επιπρόσθετα, τα μέλη της συμμορίας στόχευαν και σε κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους διάφορα τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές».

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 29 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από καταστήματα σε Ελληνικό, Αργυρούπολη, Άλιμο και Γλυφάδα και  6 περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα.

Από τις  έρευνες βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος εμπορευμάτων από καταστήματα.

Η συνολική λεία της συμμορίας υπερβαίνει το ποσόν των 40.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, επισημαίνει, τέλος, η Αστυνομία,  οι άνδρες κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις