Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Σχολιάζει ο Γιάννης Ντσούνος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Σχολιάζει ο Γιάννης Ντσούνος

Παραπολιτικά: Ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας πραγματικότητας με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου.

Ως πυροσβέστης λειτουργεί τον τελευταίο καιρό ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, που επιχειρεί να σβήσει ανά την Ελλάδα τις φωτιές που έχουν ανάψει οι νέοι δασικοί χάρτες. Ο υφυπουργός βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στον Βόλο και φαίνεται ότι κάτι πέτυχε, αφού οι ντόπιοι τον κέρασαν μεζέδες και παραδοσιακούς λουκουμάδες, που ο υφυπουργός έφαγε με μεγάλη χαρά.

Ο Γιάννης Ντσούνος

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

 

Παρόμοια τούρτα, η αλήθεια είναι, δεν έχουμε ξαναδεί σαν και αυτή του Θανάση Πλεύρη, που επέλεξε να γιορτάσει τα γενέθλιά του με μια τούρτα σε σχήμα τσαρουχιού. Ο βουλευτής, που έκλεισε τα 44 του χρόνια, έγραψε στα social media: «Φέτος η τούρτα γενεθλίων έχει θέμα την μεγάλη επέτειο του έθνους». Πολύχρονος να ευχηθούμε!

Τσαρούχι

Ο πράσινος κόσμος

Τις επόμενες ημέρες θα εμφανιστεί ο «Πράσινος κόσμος», το νέο ακτιβιστικό δίκτυο της Χαριλάου Τρικούπη. Το δίκτυο αυτό θα έχει ως στόχο την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και θα λειτουργεί υπό την επιβλέψη της πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκης Φούντα. Στροφή στην οικολογία για το ΚΙΝΑΛ και μπράβο του.

 

Αρχή περιοδειών

Από την Ηλία ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας ένα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με κατοίκους στον Πύργο της Ηλείας και αφού άκουσε τα προβλήματά τους, τους είπε: «Δυστυχώς ο νομός Ηλείας είναι ξεχασμένος από τους σημερινούς κυβερνήτες. Είναι δυστύχημα, γι’ αυτο ήρθα για να αναδείξω τα προβλήματα». Δηλαδή σαν να λέμε ότι επί των ημερών του ο Πύργος μεγαλούργησε και τώρα ξεχάστηκε;

Τσίπρας

 

Η συνάντηση

Τον Κώστα Λαλιώτη συνάντησε στα Δολιανά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινοπουλος. Οι δυο άντρες συνομίλησαν για λίγο για τα προβλήματα του τόπου τους και σίγουρα συνομίλησαν πολύ για τις επερχόμενες εκλογές στο ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Άλλωστε ο Κώστας Λαλιώτης έχει ζήσει και συμμετάσχει σε ουκ ολίγες τέτοιες διαδικασίες.

Με το καλό

Για πρώτη φορά είδαμε σε φωτογραφία την Έφη Αχτσιόγλου με φουσκωμένη κοιλιά, καθώς βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος φωτογραφήθηκαν έξω από το κοινοβούλιο. Οι δυο τους μετρούν αντίστροφα, καθώς το καλοκαίρι θα γίνουν για πρώτη φορά γονείς. Με το καλό!

Αχτσιόγλου

 

Μητέρα

Για πρώτη φορά μητέρα έγινε η Εύα Καϊλή, που τον Φεβρουάριο έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, καρπό του έρωτά της με τον σύντροφό της Φρατζέσκο Τζώρτζη, που είναι μαζί τα τελευταία χρόνια. Να τους ζήσει!

Καϊλή

 

Απώλεια

Μεγάλη απώλεια για την τέως υπουργό Φάνης Πάλλη Πετραλιά αποτελεί ο θάνατος του συζύγου της Νίκου Πάλλη. Ο Νίκος Πάλλης απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών και η υπουργός τον αποχαιρέτησε ανεβάζοντας μια φωτογραφία του στα social media και έγραψε από κάτω «Αυλαία 1922-2021, 55 χρόνια κοινού βίου, 4 παιδιά 11 εγγόνια».

Πετραλιά
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις