Αθήνα

°C

Παρασκευή

30

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εξοπλιστικά Ελλάδα: Η απάντηση Παναγιωτόπουλου για την αναβάθμιση εκτοξευτών για τους M270 MLRS
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξοπλιστικά Ελλάδα: Η απάντηση Παναγιωτόπουλου για την αναβάθμιση εκτοξευτών για τους M270 MLRS

Εξοπλιστικά Ελλάδα: «Προοπτική αναβάθμισης εκτοξευτών για τους M270 MLRS ή προμήθειας αναβαθμισθέντων αντίστοιχων αυξημένου ωφελίμου βεληνεκούς»

Με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, έχει εγκριθεί η ενεργοποίηση σχετικού υποπρογράμματος για τον εκσυγχρονισμό του οπλικού συστήματος MLRS και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, σημειωσε σημερα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Προοπτική αναβάθμισης εκτοξευτών για τους M270 MLRS ή προμήθειας αναβαθμισθέντων αντίστοιχων αυξημένου ωφελίμου βεληνεκούς».

«Κατόπιν», συνέχισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «εγκεκριμένης Μελέτης Ολοκληρωμένης Πρότασης Υποπρογράμματος με τίτλο “Βελτίωση Δυνατοτήτων Πυροβολικού Μάχης”, καθορίζονται τα εξοπλιστικά προγράμματα οπλικών συστημάτων, μέσων και υλικών Πυροβολικού Μάχης, όπου περιλαμβάνεται ο εκσυγχρονισμός του οπλικού συστήματος MLRS, καθώς και η προμήθεια ρουκετών και πυραύλων μακρού βεληνεκούς». Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανέφερε ο υπουργός, «έχει σχεδιάσει την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πυροβολικού Μάχης, με βάση τις καταγεγραμμένες επιχειρησιακές απαιτήσεις και οποιαδήποτε λύση εξυπηρετεί τον εν λόγω σχεδιασμό, εξετάζεται και αξιολογείται διεξοδικά, συνεκτιμώντας τις εκάστοτε επιχειρησιακές και οικονομικές συνθήκες».

Δείτε ακόμη
Η Τουρκία βγάζει πλοία στο Αιγαίο – Ξεκινά η άσκηση «Θαλασσόλυκος»
Αυτό είναι το πρώτο ελληνικό Rafale – Με διακριτικά της Πολεμικής Αεροπορίας
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις