Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δάσκαλος παρενόχληση: Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
ΕΛΛΑΔΑ

Δάσκαλος παρενόχληση: Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Δάσκαλος παρενόχληση: Αρνήθηκε ότι τα μηνύματα έχουν ερωτικό περιεχόμενο

Ο δάσκαλος, που κατηγορείται για παρενόχληση ανήλικων μαθητριών δημοτικού, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και χρηματική εγγύηση 5 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε. Συγκεκριμένα, σάλο έχουν προκαλέσει τα ερωτικά μηνύματα, που έστελνε σε μαθήτριες δημοτικού σε σχολείο της νοτιοανατολικής Αττικής. Ακόμα, του απαγορεύτηκε να προσεγγίζει τις μαθήτριες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος στην απολογία του ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας παραδέχθηκε ότι έστελνε μηνύματα σε τρεις μαθήτριές του, αρνούμενος όμως ότι είχαν ερωτικό περιεχόμενο.

Πηγές της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών προέβησαν σε αλλαγή της αρχικής ενημέρωσης περί της ασκηθείσας δίωξης, καταλήγοντας τελικά ότι ο κατηγορούμενος παρότι οδηγήθηκε στην ανακρίτρια αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, τα οποία είναι:

  • Κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δραστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ´ εξακολούθηση
  • Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ´ εξακολούθηση

Τα μηνύματα που έστελνε

Σοκ προκαλούν οι διάλογοι με τον δάσκαλο που πιθανολογείται πως παρενοχλούσε μαθήτριες κάτω των 10 ετών με μηνύματα μέσω facebook, skyρe και viber. Τα αποτελέσματα από τις έρευνες στο laptop, το τάμπλετ και το κινητό του τηλέφωνο είναι πολ΄κοντά στο να δείξουν την αλήθεια, ενώ έγινε γνωστό πως ο 48χρονος δάσκαλος που είναι και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, οδηγήθηκε σήμερα στον 15ο ανακριτή όπου οφείλει να δώσει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων για όλα όσα φρικτά φέρεται να διέπραξε με θύματα τις τρεις μικρές μαθήτριες. Όπως αναφέρει το protothema.gr ο δάσκαλος ξεκίνησε να έρχεται σε επαφή με τα κοριτσάκια της τάξης του πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, ότι οι επαφές που γίνονταν μέσω viber και skype ήταν εν γνώσει γονέων στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας. Ο ίδιος δηλώνει: «Πράγματι μιλούσαμε. Έγινε με δική τους πρωτοβουλία για τη βελτίωση των σχολικών τους επιδόσεων. Μιλούσαμε μόνο για τα μαθήματα. Οι γονείς τους το γνώριζαν» και χωρίς φυσικά να διευκρινίσει γιατί δεν είχε επαφές και με τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης του, ούτε φυσικά για τα ανάρμοστα μηνύματα που έστελνε στα τρία κοριτσάκια που αναμφισβήτητα τον «καίνε»:

– «Αν ήμουν στην ηλικία σου, δεν θα μου γλίτωνες. Θα τα φτιάχναμε…»

– «Αλήθεια κύριε; Με κάνετε και ντρέπομαι»

– «Την αλήθεια λέω. Θα ήσουν το κορίτσι μου» αναφέρει ο 48χρονος δάσκαλος στη μικρή μαθήτρια.

Σε άλλο διάλογο το παρακάτω σχόλιο προκαλεί αποστροφή. «Είσαι όμορφη. Αν κάναμε ιδιαίτερα μαθήματα θα ήταν αλλού το μυαλό μου.»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις