Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Προστασία μαλλιών από τον ήλιο: Συμβουλές περιποίησης που θα σας σώσουν
PLUS

Προστασία μαλλιών από τον ήλιο: Συμβουλές περιποίησης που θα σας σώσουν

Προστασία μαλλιών από τον ήλιο: Τι πρέπει να προσέξετε

Τα μπάνια στην θάλασσα έχουν ξεκινήσει, καθώς ο ήλιος έχει αρχίσει να καίει και οι θερμοκρασίες να ανεβαίνουν. Σίγουρα, η προστασία του δέρματος καθίσταται πολύ σημαντική, αλλά καλό θα ήταν να μην παραμελείτε και τα μαλλιά σας. Μπορούν να φθαρούν από τον ήλιο και την θάλασσα. Θα έχετε παρατηρήσει ότι στο τέλος του καλοκαιριού τα μαλλιά σας είναι πιο σκληρά και μπορεί να σπάνε ευκολότερα. Αυτό σημαίνει ότι δεν τα περιποιηθήκατε αρκετά, και σίγουρα δεν τα προστατέψατε. Για να παραμείνουν λαμπερά και υγιή θέλουν πολύ φροντίδα και περιποίηση με λάδι και μάσκες. Τι μπορείτε να κάνετε, όμως, για να αποτρέψετε αυτή την κατάσταση;

Αρχικά, στην παραλία μπορείτε να φορέσετε ένα μαντίλι ή ένα  καπέλο. Προσέξτε να μην είναι πολύ στενά, για να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής. Στην παραλία θα πρέπει να τα ψεκάζετε με ένα spray αντηλιακής προστασίας, όπως κάνετε και στο σώμα σας. Ακόμα ένα tip είναι να βρέξετε τα μαλλιά σας με νερό βρύσης, πριν βουτήξετε στο νερό της θάλασσας ή της πισίνας. Με αυτό τον τρόπο θα φθαρούν λιγότερο από το αλάτι ή το χλώριο. O καλύτερος τρόπος για να ψεκάσετε το αντηλιακό των μαλλιών σας στη θάλασσα μετά το μπάνιο, είναι πρώτα να τα ξεπλύνετε με το νερό της βρύσης και μετά να τα σκουπίσετε απαλά με την πετσέτα.

Πως πρέπει να τα χτενίσετε

Χτενίστε τα μαλλιά με χτένα που έχει αραιά δόντια, για να αποφύγετε τον κίνδυνο του σπασίματος της τρίχας. Αν είναι ξηρά και αφυδατωμένα, πριν από το αντηλιακό spray απλώστε από τη μέση του μήκους τους μέχρι τις άκρες ένα conditioner, ώστε να ενυδατωθούν. Με τις συμβουλές αυτές θα μπορέσετε να έχετε ονειρεμένα μαλλιά για όλο το καλοκαίρι, και να μην χρειαστεί να τα κόψετε στο τέλος του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις