Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαφία των ρολογιών: Απόβαση στη Μύκονο
ΕΛΛΑΔΑ

Μαφία των ρολογιών: Απόβαση στη Μύκονο

Μαφία των ρολογιών: Επιτέθηκαν και άρπαξαν από επιχειρηματία της ένδυσης ένα ρολόι αξίας 103.000 ευρώ.

Στα τέλη Αυγούστου του 2020 μία σύζυγος βιομηχάνου πέρασε δύσκολες στιγμές, όταν μέλη συμμορίας Ναπολιτάνων της «μαφίας των ρολογιών» της επετέθησαν και την τραυμάτισαν στη Μύκονο για να αρπάξουν από το χέρι της το ακριβό ρολόι που φορούσε. Εφέτος, «πρεμιέρα» στις βίαιες, ξαφνικές επιθέσεις, για την αρπαγή ρολογιών, έκανε, με αιματηρή ληστεία, μια συμμορία, που κατέφθασε στο νησί της Μυκόνου μαζί με τους πρώτους τουρίστες. Με μόνη διαφορά ότι, αυτή τη φορά, τα μέλη της «μαφίας των ρολογιών», μιλούσαν… γαλλικά. Θύμα της αιματηρής επίθεσης ληστών στο «νησί των ανέμων» έπεσε γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος κατέληξε αιμόφυρτος από τα χτυπήματα στην Αστυνομία, για να καταγγείλει τη ληστεία. Η Αστυνομία, όπως ανακοίνωσε, συνέλαβε έναν Αλγερινό, ενώ αναζητά ακόμη τρεις Γάλλους, τα στοιχεία των οποίων έχει ταυτοποιήσει.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η οργάνωση και το σχέδιο της πρώτης συμμορίας ληστών των ρολογιών, προκύπτει και από το ότι στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν… σημειώσεις με σημεία της Μυκόνου, που θα μπορούσαν να στήσουν ενέδρες στα θύματά τους, μετά τη διασκέδαση! Η αιματηρή επίθεση έλαβε χώρα, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Μυκόνου, στους Μύλους. Ο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της ένδυσης και έχει ως έδρα της επιχείρησής του χώρα της Βόρειας Ευρώπης, όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, ενώ περπατούσε είδε ξαφνικά να τον πλησιάζουν δύο άτομα που μιλούσαν γαλλικά.

Μύκονος

Δήθεν να τον… χαιρετήσουν

Ο ένας σήκωσε το χέρι και του φωνάξε «high 5», αιφνιδιάζοντάς τον. Έδειχναν φιλικοί και ασυναίσθητα ο επιχειρηματίας σήκωσε και εκείνος το χέρι του για να χαιρετήσει τον «κοινωνικό» τουρίστα. Δίχως να προλάβει να αντιδράσει, δέχτηκε επίθεση από τον δεύτερο αλλοδαπό, ο οποίος όρμησε και άρχισε να τον γρονθοκοπεί στο πρόσωπο, την ίδια ώρα που ο συνεργός, του άρπαξε το πανάκριβο ρολόι του, από το σηκωμένο για τον χαιρετισμό χέρι του! To σκηνικό κράτησε ελάχιστη ώρα. Οι δράστες μετά την ληστεία του ρολογιού, αξίας άνω των 100.000 ευρώ, εξαφανίστηκαν στα στενά του νησιού. Ο 40χρονος συλληφθείς Αλγερινός όλα δείχνουν ότι ήταν ο «τσιλιαδόρος» της συμμορίας. Αναζητούνται οι άλλοι τρεις της συμμορίας, και στη Μύκονο, αλλά και μακριά από αυτήν, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι ίσως πρόλαβαν να διαφύγουν. Όπως προαναφέρθηκε, η σύζυγος γνωστού βιομηχάνου ήταν το τελευταίο θύμα της περυσινής τουριστικής σεζόν.

Η ναπολιτάνικη μαφία

Εκείνη, έπεσε θύμα Ναπολιτάνων «ρολογάδων», που συνελήφθησαν, επίσης, από αστυνομικούς στη Μύκονο. Επρόκειτο, όπως είχε πει η Αστυνομία, για δύο «επαγγελματίες» του είδους, οι οποίοι «μετακόμισαν» από τη Νάπολι της Ιταλίας στο νησί των ανέμων για να διαπράξουν κλοπές πανάκριβων ρολογιών από τουρίστες. Αστυνομικοί της Ασφάλειας σημείωναν ότι κάθε χρόνο παρατηρείται «απόβαση» μελών της περιβόητης «μαφίας των ρολογιών» στη Μύκονο και μάλιστα από τη συγκεκριμένη περιοχή της Ιταλίας, όπου υπάρχουν ομάδες με «παράδοση» στο συγκεκριμένο είδος εγκλήματος. Οι δύο άντρες που συνελήφθησαν, τότε, φέρονταν από την ΕΛ.ΑΣ. να «σκάναραν» κεντρικά σημεία της Μυκόνου, με σκοπό να εντοπίσουν τα θύματά τους. Γνώριζαν καλά τις μάρκες των ρολογιών και ήταν σε θέση «με το μάτι» να υπολογίσουν την αξία τους. Κάποια στιγμή παρατήρησαν έξω από καφέ γνωστής αλυσίδας την 61χρονη σύζυγο γνωστού βιομηχάνου. Παρατήρησαν το ρολόι που φορούσε στο χέρι της και το οποίο έφερε πολύτιμους λίθους. Επρόκειτο για ρολόι μάρκας Rolex αξίας άνω των 90.000 ευρώ.

Ο νεαρός Ναπολιτάνος επιτέθηκε στη γυναίκα, την τραυμάτισε και με γρήγορες κινήσεις, εκμεταλλευόμενος τον αιφνιδιασμό, άρπαξε το ρολόι. Σε μικρή απόσταση περίμενε ο συνεργός του με μηχανάκι, με το οποίο εξαφανίστηκαν. Οι αστυνομικοί μπήκαν στα ίχνη των δραστών, οι οποίοι διέμεναν σε ξενοδοχείο. Είχαν προλάβει να διαφύγουν, αλλά εντοπίστηκαν στο λιμάνι της… Πάτρας, λίγο πριν αυτό σαλπάρει για Ιταλία.

Ρολόγια
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις