Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος πέθανε: «’Εφυγε» ο πασίγνωστος επιχειρηματίας
ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος πέθανε: «’Εφυγε» ο πασίγνωστος επιχειρηματίας

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος πέθανε: «'Εφυγε» ο πασίγνωστος επιχειρηματίας

Έφυγε σήμερα από την ζωή ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος μετά από χρόνια προβλήματα υγείας που τον ταλαιπώρησαν τις δύο τελευταίες δεκαετίες της ζωής του. Ήταν ο πατέρας των Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου και αδερφός του Θόδωρου Αγγελόπουλου, αμφότεροι γόνοι μιας μεγάλης οικονομικής δυναστείας. Ο ίδιος έγινε γνωστός από επενδύσεις όπως αυτή στη Χαλυβουργική.
Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγα λεπτά μετά από πολυήμερη μάχη στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Ιατρικού κέντρου, όπου νοσηλευόταν από το Φεβρουάριο. Χρόνια προβλήματα υγείας τον ταλαιπώρησαν τις δύο τελευταίες δεκαετίες της ζωής του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει άλλο.

Τα προβλήματα υγείας του, στάθηκαν ικανά να επηρεάσουν και την επιχειρηματική του δραστηριότητα αφού είχε γίνει μεγάλος ντόρος για την υπόθεση της ενδοοικογενειακής διαμάχης που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της οικογένειας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου για τον έλεγχο της περιουσίας της οικογένειας.  Στην ερώτηση για το αν είχε επηρεαστεί από την ασθένειά του, ο ίδιος είχε απαντήσει: «Ασφαλώς. Oταν, προ πολλών ετών, μου είπαν ότι σε λίγα χρόνια δεν θα περπατώ και δεν θα οδηγώ, ξεκίνησα να κάνω όλα όσα είχα ονειρευθεί. Έκανα μεγάλα ταξίδια στο εξωτερικό, θέλησα να γευθώ τη ζωή στον πιο δυνατό βαθμό. Διαγνώσθηκα, βλέπετε, σε πολύ νεαρή ηλικία, με μια σπάνια αρθρίτιδα που δυσκόλευε την κινητικότητά μου. Από την πρώτη στιγμή δεν το έβαλα κάτω. Πέρασα μια ολόκληρη ζωή παλεύοντας για να βγω από την ασθένεια.

Επισκέφθηκα τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Δοκίμασα φάρμακα που την εποχή εκείνη ήταν απαγορευμένα γιατί δεν είχαν ακόμη δοκιμασθεί. Ταξίδεψα κρυφά από όλους μόνος μου με έναν σκαραβαίο στην Ελβετία και έκανα εγχείρηση για να μου βάλουν βίδες τιτανίου, την εποχή που ήταν ακόμη απαγορευμένες στην Αμερική. Γενικά ήμουν άφοβος απέναντι στην ασθένεια και αυτό με αντάμειψε. Οι εγχειρήσεις αυτές και τα φάρμακα με ανακούφισαν σημαντικά και διευκόλυναν τη ζωή μου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις