Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Λοβέρδος συνεπιμέλεια: Ανακαλεί ο βουλευτής: “Ήταν φραστικό λάθος”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος συνεπιμέλεια: Ανακαλεί ο βουλευτής: “Ήταν φραστικό λάθος”

Λοβέρδος συνεπιμέλεια: Ανακαλεί ο βουλευτής: "Ήταν φραστικό λάθος"

Για την ατυχή δήλωση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος, προχωρώντας μάλιστα σε εξηγήσεις. Είπε στο “Open” και την εκπομπή “Έλα Χαμογέλα”, πως υπέπεσε σε φραστικό λάθος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι”σε καμία περίπτωση να δώσω εύσημα στον κακοποιητή πατέρα, του οποίου η θέση θα έπρεπε να είναι στη φυλακή”.

“Να διευκρινίσω ότι το θέμα που συζητήθηκε στο νομοσχέδιο δεν έχει καμία σχέση με την ενδοοικογενειακή βία. Η ενδοοικογενειακή βία είναι καταδικαστέα σε όλες τις μορφές, είναι απεχθής βίας, και γι’ αυτό υπάρχει σχετική νομοθεσία”, ανέφερε αρχικά ο βουλευτής σημειώνοντας πως “ο πατέρας που κακοποιεί τη μάνα και τα παιδιά του είναι εγκληματίας και πρέπει να τιμωρείται αυστηρά, να μπαίνει στη φυλακή. Και ένας εγκληματίας, φυσικά, δε μπορεί να έχει την επιμέλεια των τέκνων του”

Η δήλωση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

 Η εξήγηση του βουλευτή

“Αυτό που είπα και αυτό που εννοώ, είναι πως από τη στιγμή που διαλύεται ένας γάμος, θα είναι καλό να έχουν την επιμέλεια και οι δύο γονείς. Η κάθε περίπτωση ενός διαλυμένου γάμου είναι διαφορετική. Για αυτό το λόγο και την προτεραιότητα την έχουν τα δικαστήρια. Τα δικαστήρια κρίνουν και αποφασίζουν. Υπάρχουν περιπτώσεις που ένας ή μία σύζυγος είναι κακή σύζυγος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να βλέπει το παιδί του/της”, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις