Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να αντιμετωπίσω τη ζέστη: Τα κόλπα της “γιαγιάς” που θα σας βοηθήσουν
PLUS

Πώς να αντιμετωπίσω τη ζέστη: Τα κόλπα της “γιαγιάς” που θα σας βοηθήσουν

Πώς να αντιμετωπίσω τη ζέστη: Τα κόλπα της "γιαγιάς" που θα σας βοηθήσουν

Το καλοκαίρι θέλουμε όλοι να βγούμε να απολαύσουμε την υπέρχοχη μέρα και να απορροφήσουμε την βιταμίνη D του λαμπερού ήλιου. Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες που έρχονται τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες, πρόκειται να μας ταλαιπωρήσουν πολύ πρέπει να προλάβουμε και να έχουμε ήδη έτοιμα τα “όπλα” μας για τον καύσωνα.

Το δέρμα προστατεύεται με αντηλιακά υψηλού δείκτη προστασίας, η δίψα αντιμετωπίζεται με παγωμένο νερό, το σώμα όμως που υποφέρει από τη ζέστη και ο ιδρώτας κάνει πάρτι πάνω μας; Παρακάτω θα διαβάσετε τι πρέπει να κάνετε για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να μην υποφέρει από τα 40άρια που θα χτυπήσουν κόκκινο” και φέτος.

Δείτε πώς να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα:

Προτιμάτε το βαμβάκι

Φυλάξτε τα υπέροχα σατέν, πολυέστερ και μεταξωτά σεντόνια σας στη ντουλάπα για το χειμώνα, καθώς τις μέρες με υψηλή θερμοκρασία δε θα βοηθήσουν ιδιαίτερα στον ύπνο. Επιλέξτε μόνο βαμβακερά. Το βαμβάκι μπορεί να αερίζεται κι έτσι παραμένει πολύ πιο δροσερό από τα άλλα υφάσματα που συγκρατούν τη ζέστη πάνω τους.

Βάλτε τα σεντόνια στην κατάψυξη

Ξέρανε οι παλιοί. Πώς νομίζετε ότι κοιμόντουσαν παλιά οι άνθρωποι χωρίς air condition; Βάζανε τα σεντόνια μέσα σε σακούλες και μετά μέσα στην κατάψυξη για λίγα λεπτά. Μπορεί η δροσιά να μην κρατούσε όλο το βράδυ αλλά αρκούσε για να αποτρέψει τη ζέστη για λίγη ώρα μέχρι να κοιμηθούν.

Βάλτε θερμοφόρα

Ποιος είπε ότι η θερμοφόρα κάνει μόνο για τον χειμώνα; Το καλοκαίρι γεμίστε τη με νερό και βάλτε τη στην κατάψυξη. Χρησιμοποιήστε τη για να δροσίζετε τα πόδια ή τον αυχένα σας.

Κόλπα με τον ανεμιστήρα

Ο ανεμιστήρας πολλές φορές αντί να μας δροσίσει μας ταλαιπωρεί ακόμη περισσότερο αφού ανακυκλώνει τον ζεστό αέρα που έχει το σπίτι. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως απωθητικό του ζεστού αέρα. Βάλτε τον έξω από το παράθυρό σας και ρυθμίστε τον να γυρίζει αριστερόστροφα ώστε να πηγαίνει τον αέρα προς τα έξω.

Το αιγυπτιακό τρικ

Οι Αιγύπτιοι έχουν σκεφτεί μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να δροσίζονται εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που δεσπόζουν στη χώρα τους. Βάζουν ένα σεντόνι μέσα σε κρύο νερό, το στραγγίζουν καλά και με αυτό σκεπάζονται τη νύχτα. Βάλτε πρώτα από πάνω σας μια λεπτή πετσέτα για να μην ποτίσει το στρώμα σας με νερό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις