Διακίνηση μεταναστών: Και ανήλικοι στο κόλπο

ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση μεταναστών: Και ανήλικοι στο κόλπο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Διακίνηση μεταναστών: Επιλέγουν ανήλικους να οδηγούν οχήματα που μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες, ώστε σε περίπτωση σύλληψής τους να πέσουν «στα μαλακά».

22.05.2021 | 13:42

Ένας 15χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας, επειδή μετέφερε παράνομα στη χώρα έξι αλλοδαπούς με αυτοκίνητο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, αστυνομικοί του τμήματος Βόλβης έκαναν σήμα στον ανήλικο να σταματήσει για έλεγχο, ωστόσο αυτός ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει. Το όχημα ακινητοποιήθηκε πλησίον της Αρέθουσας και παρά την προσπάθεια του 15χρονου να διαφύγει πεζός συνελήφθη. Εντός του αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν έξι αλλοδαποί, τρεις εκ των οποίων ήταν κρυμμένοι στο χώρο αποσκευών. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο ανήλικος στερείται νομίμων εγγράφων για την παραμονή του στην ελληνική επικράτεια και άδειας ικανότητας οδηγού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό δεν είναι πρωτοφανές, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια είναι ιδιαίτερα συνήθης η πρακτική, τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών να επιλέγουν ανήλικους να οδηγούν οχήματα που μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες, ώστε σε περίπτωση σύλληψής τους να πέσουν «στα μαλακά», αφού ως ανήλικοι δεν θα έχουν την ίδια ποινική αντιμετώπιση με κάποιον ενήλικο.

Exit mobile version