Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Σχίνος τώρα: Εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Σχίνος τώρα: Εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα

Φωτιά Σχίνος τώρα: Αναζωπύρωση και προληπτική εκκένωση οικισμού

Η Πυροσβεστική έδωσε εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα, μετά από αναζωπύρωση της φωτιάς. Ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σχίνο Κορινθίας και έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ έφτασε μέχρι την Περιφέρεια Αττικής. Αυτή τη στιγμή οι εστίες της φωτιάς είναι πολλές και διάσπαρτες, ενώ συνεχώς ξεσπούν αναζωπυρώσεις. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν μείνει ίδιες στο σημείο με 278 πυροσβέστες και 89 οχήματα, ενώ εναερίως συνδράμουν 8 Canadair, 10 Πετζετέλ, 2 ελικόπτερα και 1 ελικόπτερο συντονισμού.

Πάνω από τη Δυτική Αττική πέρασε ο ένας από τους δύο ευρωπαϊκούς δορυφόρους Sentinel-2 το πρωί της Πέμπτης (21/5), καταγράφοντας την καμένη έκταση αλλά και τα ενεργά μέτωπα της καταστροφικής πυρκαγιάς που μαινόταν στην περιοχή από το βράδυ της Τετάρτης (19/5). Όπως αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σύμφωνα με τη δορυφορική εικόνα και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών Copernicus – EMS, περισσότερα από 25.000 στρέμματα είχαν γίνει στάχτη λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης. Η εκτίμηση αυτή έγινε πριν από την απογευματινή ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή και την ολονύχτια συνέχιση του καταστροφικού έργου της πυρκαγιάς.

Κάηκαν περισσότερα από 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης

Σημειώνεται πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την πρωινή ενημέρωση, ανέφερε πως η φωτιά άφησε πίσω 40.000 στρέμματα καμένης δασικής έκτασης. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς έχουν επίσης καταστραφεί αγροικίες και εξοχικές κατοικίες που ήταν απομακρυσμένες από τους οικισμούς οι οποίοι προστατεύτηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έδωσαν μάχη, ενώ οι φλόγες πέρασαν μέσα από τα σπίτια.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι η νύχτα ήταν δύσκολη και δόθηκε μάχη για την προστασία του καταφυγίου Άγριας Ζωής , στοίχημα το οποίο κέρδισαν οι πυροσβέστες. Η εικόνα της φωτιάς σήμερα είναι πολύ καλύτερη αλλά όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίσουν το έργο τους για την κατάσβεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις