Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Κρυπτονομίσματα πτώση: Τι συμβαίνει με το bitcoin, κατά των συναλλαγών η Κίνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρυπτονομίσματα πτώση: Τι συμβαίνει με το bitcoin, κατά των συναλλαγών η Κίνα

Κρυπτονομίσματα πτώση: Γιατί ανησυχούν όσοι ανήκουν στην κοινότητα τους

Η τιμή του Bitcoin έπεσε μετά την ανακοίνωση των ρυθμιστικών αρχών της Κίνας, για τον περιορισμό των κρυπτονομισμάτων. Η πτώση είναι μεγαλύτερη του 35%, με την αξία του να κυμαίνεται πλέον στα $30.000, εξαφανίζοντας περισσότερα από 500 δισ. δολάρια από την αγορά σε χρόνο ρεκόρ. Η αξία αγοράς τους τον Ιανουάριο ξεπέρασε για πρώτη φορά το 1 τρισ. δολάρια. Σύμφωνα με το Forbes, η τιμή του Bitcoin ξεκίνησε τον Μάιο στα 60.000 $, αλλά τώρα έχει μειωθεί κάτω από τα 40.000 δολάρια. Η Κίνα έδωσε εντολή στις τράπεζες να μην διευκολύνουν συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, ενώ προειδοποίησε επίσης τους επενδυτές να αποφύγουν τις κερδοσκοπικές συναλλαγές.

Η τιμή των πέντε πρώτων κρυπτονομισμάτων – Ethereum, BNance, BNB, Cardano και Dogecoin – «μειώθηκαν με διψήφια ποσοστά τις τελευταίες 24 ώρες», με περίπου 700 δισεκατομμύρια δολάρια τώρα να αποτελούν παρελθόν για την αγορά κρυπτογράφησης από την περασμένη εβδομάδα. Τον περασμένο Απρίλιο η τιμή του κορυφαίου κρυπτονομίσματος είχε σημειώσει ρεκόρ, κλείνοντας στα 64.900 δολάρια, με την πτώση να ξεκινά μετά την ανακοίνωση της Tesla η οποία απέσυρε τη δυνατότητα αγοράς των αυτοκινήτων της με Bitcoin. Επιπλέον σήμερα τρεις από τις μεγαλύτερους κρατικούς οργανισμούς στο χρηματοπιστωτικό τομέα (National Internet Finance Association of China, China Banking Association & Payment και Clearing Association of China) ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξουν κανένα κρυπτονόμισμα, συστήνωντας στα μέλη τους να μην εξυπηρετούν επιχειρήσεις που «ασχολούνται με κρυπτονομίσματα».

Τι δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του bitcoin

Σύμφωνα με το Reuters, η Κίνα έχει απαγορεύσει τις «ανταλλαγές κρυπτογράφησης και τις προσφορές – ανταλλαγές νομισμάτων», αλλά δεν απαγορεύει στα άτομα να διατηρούν κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, όλοι όσοι ανήκουν στην κοινότητα ανησυχούν πολύ για τις ειδήσεις. Μιλώντας στο Forbes μέσω email, ο Joe DiPasquale – Διευθύνων Σύμβουλος του bitcoin και του crypto hedge fund BitBull Capital – δήλωσε: «Το Bitcoin τα τελευταία 10 χρόνια έχει σημειώσει αυξήσεις ακολουθούμενες από πτώσεις». «Η πτώση της τιμής είναι μια φυσική περίοδος παγίωσης που θεωρούμε απαραίτητο για τη διαμόρφωση των γραμμών υποστήριξης για μελλοντική ανατίμηση. Παραμένουμε αισιόδοξοι στο bitcoin και είμαστε σίγουροι ότι θα υο δούμε στα 100.000 $ στο μέλλον.»

Ως αποτέλεσμα της όλης κατάστασης, υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται για την αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λειτουργίας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Coinbase που αποτελεί το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο του είδους και το οποίο στην ουσία δεν είναι προσβάσιμο. Προβλήματα διαθεσιμότητας της υπηρεσίας τους αντιμετωπίζουν επίσης η Revolut και το Binance.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις