Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ξύλο σε λεωφορείο – Θεσσαλονίκη: Στα χέρια πιάστηκαν ένας νεαρός με έναν ηλικιωμένο
ΕΛΛΑΔΑ

Ξύλο σε λεωφορείο – Θεσσαλονίκη: Στα χέρια πιάστηκαν ένας νεαρός με έναν ηλικιωμένο

Ξύλο σε λεωφορείο - Θεσσαλονίκη: Ακόμα ένα περιστατικό βίας

Ακόμα ένα περιστατικό βίας σημειώθηκε σε λεωφορείο, αυτή τη φορά ανάμεσα σε ένας νεαρό και έναν ηλικιωμένο άνδρα. Το περιστατικό σημειώθηκε στη γραμμή 12 του ΟΑΣΘ, και η αιτία παραμένει ακόμα άγνωστη. Στο βίντεο βλέπουμε αρχικά τους δυο να διαπληκτίζονται λεκτικά και στη συνέχεια τον ηλικιωμένο να ακουμπά τον νεαρό. Στη συνέχεια, εκείνος του επιτίθεται με κλωτσιές, αφήνοντας τους συνεπιβάτες έκπληκτους. Έντρομοι ζητούσαν από τον οδηγό να ανοίξει τις πόρτες για να κατέβουν οι δυο που ενεπλάκησαν, αλλά και οι οι ίδιοι.

Μάλιστα, σημειώθηκε και τρίτο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς από οδηγό λεωφορείου, αυτή τη φορά εναντίον μετανάστη με καταγωγή από την Αφρική. Σύμφωνα με μαρτυρία που δημοσιεύθηκε στη σελίδα “Μένουμε Ενεργοί” στο Facebook, το περιστατικό έγινε τη Δευτέρα (17/5) σε δρομολόγιο λεωφορείου επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο οδηγός σταμάτησε για να κατεβάσει επιβάτη με καταγωγή από την Αφρική, προφασιζόμενος ότι τα πράγματα που μετέφερε, εμπόδιζαν τη μετακίνηση των υπολοίπων επιβατών, παρότι κανένας τους δεν παραπονέθηκε για αυτό.

«Ο οδηγός δεν περίμενε να υπερασπιστούμε τον συνεπιβάτη»

Προηγουμένως και σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο οδηγός είχε εξυβρίσει τον μετανάστη. Όπως μεταφέρει επιβάτιδα, που ήταν παρούσα στο περιστατικό: “Σε μία στάση μπήκε αυτό το παιδί με ένα καροτσάκι από αυτά της αγοράς (μικρότερο από καροτσάκι μωρού όχι ότι έχει σημασία). Το λεωφορείο είχε πολύ κόσμο. Ο οδηγός έκλεισε την πόρτα αλλά είχε μαγκώσει το ρούχο του μετανάστη. Φώναξα στον οδηγό να ανοίξει, την άνοιξε και την ξανάκλεισε.

Αφού ο επιβάτης είχε μπει πιο μέσα, ο οδηγός σταματάει το λεωφορείο. Φωνάζει για ώρα, δε θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε, αλλά έβριζε και του λέει να κατέβει κάτω, ξεκάθαρα επειδή ήταν μαύρος και μετανάστης. Ο οδηγός δεν περίμενε να υπερασπιστούμε τον συνεπιβάτη μας γι’ αυτό και στο βίντεο ακούγεται να λέει προς επιβάτη “Εσύ, τον υποστηρίζεις;” για να πάρει την απάντηση “Φυσικά και τον υποστηρίζουμε”. Γενικά όλοι την έλεγαν στον οδηγό κ αυτό είναι παρήγορο”.

Στο βίντεο, ο οδηγός ακούγεται να λέει πως το καροτσάκι του επιβάτη τον εμποδίζει. Ισχυρίζεται ότι απαγορεύεται να το έχει μέσα στο λεωφορείο. Με τη σειρά τους, οι επιβάτες απαντούν στον οδηγό πως αν ήταν ψώνια κάποιου Έλληνα δεν θα είχε το ίδιο πρόβλημα, ενώ τον καλούν να ασχοληθεί με τη δουλειά του. Αν μη τι άλλο, η άμεση αντίδραση του κόσμου είναι πολύ ελπιδοφόρα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις