Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 44χρονη Κρήτη – θρόμβωση: Στη ΜΕΘ η μητέρα τριών παιδιών
ΕΛΛΑΔΑ

44χρονη Κρήτη – θρόμβωση: Στη ΜΕΘ η μητέρα τριών παιδιών

44χρονη Κρήτη - θρόμβωση: Αγωνία για τις 2 μητέρες που νοσηλεύονται – Ερευνώνται τα περιστατικά

Ραγδαία επιδεινώθηκε μέσα σε μια ώρα η υγεία της 44χρονης γυναίκας από την Κρήτη, η οποία εμφάνισε θρόμβωση στον εγκέφαλο. Εξετάζεται αν υπάρχει συσχέτιση με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η 44χρονη παρουσίασε σύμφωνα με το Mega εγκεφαλική αιμορραγία και εισήχθη εσπευσμένα σε ΜΕΘ στον ΠΑΓΝΗ όπου βρίσκεται σε καταστολή. Μιλώντας στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης αποκάλυψε πως η πριν από περίπου δύο ώρες η κατάσταση της υγείας της ήταν σταθερή.

Ωστόσο, όπως έκανε γνωστό ο κ. Χαλκιαδάκης, ξαφνικά επιδεινώθηκε η υγεία της. Έπαθε επιληπτική κρίση. Εισήχθη στην εντατική και της έγιναν εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε ότι έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία. Δίνοντας μια γενική εικόνα για την 44χρονη, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ τόνισε πως η νευρολογική της συνδρομή φαίνεται να μην έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα, ένδειξη που θεωρείται ιδιαίτερα ενθαρρυντική, εκφράζοντας την ευχή να επιστρέψει δυνατή στην οικογένειας της.

Εξετάζεται αν οι επιπλοκές σχετίζονται με το εμβόλιο

Τόσο η 44χρονη που είναι μητέρα τριών παιδιών όσο και η 47χρονη από την Κρήτη επίσης που παρουσίασε και αυτή θρόμβωση λίγο μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca για τον κορονοϊό, παρακολουθούνται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό το οποίο εξετάζει αν πρόκειται οι επιπλοκές συσχετίζονται με το εμβόλιο. Αναφορικά με την υγεία της 47χρονης, παρά το γεγονός πως βρισκόταν σε πιο κρίσιμη κατάσταση από την άλλη γυναίκα το πρωί της Πέμπτης, πλέον η νευρολογική της εικόνα όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης είναι καλύτερη. “Παρουσιάζει κινητικότητα στο κάτω άκρο. Είναι ελαφρώς καλύτερα από την 44χρονη”, σημείωσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

Αντίθετα, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη θετικά ήταν τα νέα για τον 35χρονο από την Ιεράπετρα ο οποίος ήταν ο πρώτος που παρουσίασε εμβολή και θρόμβωση λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό μου με το εμβόλιο της AstraZeneca. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο 35χρονος από την Ιεράπετρα που μετά από τις δύο χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις