Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Σύλληψη Κινέζου
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Σύλληψη Κινέζου

Διακίνηση ναρκωτικών: Μέσα σε μαξιλαροθήκες έστελναν αεροπορικών κάνναβη κρυμμένη σε νάιλον συσκευασίες

Οι μαξιλαροθήκες από την Ισπανία ήταν γεμάτες… παραισθήσεις! Την ώρα που ένας υπήκοος Κίνας πήγε να παραλάβει το «εμπόρευμα» που είχε σταλεί αεροπορικώς από την Ισπανία, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Όπως προέκυψε μέσα στις μαξιλαροθήκες, μέλη καρτέλ της Ισπανίας, είχαν αποκρύψει σε νάιλον συσκευασίες με περισσότερα από πέντε κιλά κάνναβης, τα οποία προορίζονταν για διακίνηση στην Αθήνα. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, 42χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ναρκωτικών ουσιών. «Ειδικότερα», προσθέτει η Αστυνομία «μετά από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με εισαγωγή, με αποστολή ταχυδρομικών δεμάτων, μέσω αεροπορικών διαδρομών, ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης στη Χώρα μας, εντοπίσθηκε το ύποπτο δέμα, προερχόμενο από την Ισπανία.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Εντός του δέματος είχαν τοποθετηθεί 5 νάιλον συσκευασίες, επιμελώς κρυμμένες εντός μαξιλαροθηκών, με περιεχόμενο ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 5 κιλών και 30 γραμμαρίων. Ο 42χρονος συνελήφθη τη στιγμή που παραλάμβανε το ανωτέρω δέμα». Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προστίθεται, εξακριβώθηκε ότι η ανωτέρω εγκληματική ομάδα εισήγαγε με την μέθοδο των ταχυδρομικών δεμάτων, από την Ισπανία στη χώρα μας, άλλα τρία δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 16 κιλών και 180 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα, σε συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές της Ισπανίας, για τον εντοπισμό των συνεργών του, αλλά και του αποστολέα των ναρκωτικών ουσιών, συνεχίζεται.

 

Και στη Νέα Σμύρνη

Δύο ημέρες νωρίτερα, αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας, είχαν προχωρήσει στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, στη σύλληψη τριών ατόμων, δύο Ελλήνων και ενός Βούλγαρου, για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Από τις έρευνες, που διενεργήθηκαν σε σχετιζόμενες, με τους κατηγορούμενους, οικίες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 35.500 γραμμ. ακατέργαστη κάνναβης, 4.665 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των -10.605- ευρώ, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 7 συσκευές κινητών τηλεφώνων, πλήθος συσκευασιών και 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις