Αθήνα

°C

Σάββατο

12

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καλογρίτσας Παππάς – μηνύματα: Στην προανακριτική τα sms των δύο: «Οι ομάδες του δουλεύανε στα δικά μου γραφεία»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλογρίτσας Παππάς – μηνύματα: Στην προανακριτική τα sms των δύο: «Οι ομάδες του δουλεύανε στα δικά μου γραφεία»

Καλογρίτσας Παππάς - μηνύματα: «Οι ομάδες του δουλεύανε στα δικά μου γραφεία»

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, γραπτά μηνύματα (sms) που αντάλλασε με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά προκειμένου να δρομολογηθεί το στήσιμο του «ΣΥΡΙΖΑ Channel» φέρνει στο φως ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας και συγκεκριμένα στο τραπέζι της προανακριτικής επιτροπής. Πληροφορίες, θέλουν τον μάρτυρα να επανέλαβε, ότι η συνεργασία του με την εταιρεία CCC για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού έγινε κατόπιν οδηγιών του πρώην υπουργού Νίκου Παππά. «Με δασκάλεψε να πάω στους Άραβες (CCC)» φέρεται να είπε ο μάρτυρας για να παραθέσει γραπτή συνομιλία που είχε την επίμαχη περίοδο με τον πρώην υπουργό. Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογρίτσας υποστήριξε ότι λίγες ημέρες πριν την συνάντησή του με τους εκπροσώπους της CCC στο Πόρτο Χέλι, έστειλε μήνυμα στον κ. Παππά με το οποίο του ζητούσε οδηγίες.

Σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα εκείνη η συνομιλία έχει ως εξής:

Χρ Καλογρίτσας: Επειδή αναχωρώ για Πόρτο Χέλι πρέπει να ξέρω κάποια πράγματα. Οι μέρες πέρασαν και εγγυητική δεν έχει υπάρξει. Αν δεν τα πούμε θα είναι τζίφος το Πόρτο Χέλι.

Ν. Παππάς: Ok! Θα μιλήσουμε πριν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας ανέφερε ότι στη συνάντηση με τους Χούρι στο Πόρτο Χέλι ήταν παρών και ένας βουλευτής. Ο μάρτυρας δεν αποκάλυψε το όνομα του βουλευτή είπε όμως ότι δεν ανήκει στην ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνολικά ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε αρκετά μηνύματα που δείχνουν ότι υπήρξε αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ Καλογρίτσα – Παππά.

 «Οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία»

Εκτός από αυτό, ο Χρήστος Καλογρίτσας επανέλαβε ότι η εμπλοκή του στο σχέδιο δημιουργίας «ΣΥΡΙΖΑ Channel» έγινε μετά από πρόσκληση του Νίκου Παππά, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που η ηγεσία της Κουμουνδούρου του ζητούσε να μπει «μπροστινός» για διάφορες δουλειές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε, ότι η συνεργασία του με τον πρώην υπουργό ήταν τόσο στενή ώστε τα μέλη της «ομάδας Παππά» όπως την αποκαλεί, διεκπεραίωνε τις εργασίες της στα γραφεία του γνωστού εργολάβου στην Νέα Σμύρνη.

«Τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ. Να βοηθήσω σε μια πρόσκληση του Νικου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ για τα οποία μιλήσαμε τότε ήταν το κανάλι κι αλλά Μέσα. Ο Νικος με τις αρμοδιότητας του υπουργού που είχε τότε ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ. Δέχθηκα να δώσω το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο. Πάντα είχα πολλά λεφτά όμως τότε τα χρήματα μου ήταν δεσμευμένα» φέρεται να είπε ο κ. Καλογρίτσας για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Εμένα και της γυναίκας μου μας είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Εγώ είχα πάρει, μου είχαν δώσει τον ρόλο του ονοματοδότη. Όταν κάθε τόσο μου ζητούσαν κάπου να συνεισφέρω πάντοτε ανταποκρινόμουν. Ξεκινήσαμε αυτή την οργάνωση κι εγώ ήμουν δίπλα τους. Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το καναλι που ετοιμαζότανε να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το Κόκκινο (ραδιόφωνο ΣΥΡΙΖΑ). Δίπλα τους ήμουν και οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία. Στη νέα Σμύρνη. Μερικές δεκάδες άτομα. Ο Νίκος Παππάς τους έστειλε. Αν σταχυολογήσω τα στοιχεία, μπορεί και να βρω ποιοι ήταν. Όλο και κάτι θα βρούμε».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις