Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισραήλ – λωρίδα της Γάζας: Δύο νεκροί από ρουκέτες σε κτίριο στην περιοχή Εσκόλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ – λωρίδα της Γάζας: Δύο νεκροί από ρουκέτες σε κτίριο στην περιοχή Εσκόλ

Ισραήλ - λωρίδα της Γάζας: Εκτόξευση ρουκετών μετά από μικρή παύση

Δεν έχουν σταματημό οι εχθροπραξίες και οι αιματηρές συγκρούσεις Ισραήλ – Παλαιστίνης. Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο συνολικός τραγικός απολογισμός, κάνει λόγο για 12 νεκρούς στο Ισραήλ από την αρχή των αιματηρών επεισοδίων. Μάλιστα, δύο είναι οι νεκροί στο Ισραήλ, μέχρι στιγμής, από πλήγματα ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας. «Ένα μέρος όπου ζουν ξένοι εργάτες επλήγη από ρουκέτα», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Υπάρχουν δύο νεκροί, ένας τραυματίας σε σοβαρή κατάσταση, ένας που φέρει μέτρια τραύματα και τρεις των οποίων τα τραύματα είναι ελαφρά».

Το κτίριο που χτυπήθηκε βρίσκεται στην περιοχή Εσκόλ, κοντά στη Γάζα. Παλαιστίνιοι μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας άρχισαν, μετά από μια διακοπή μερικών ωρών, να εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ. Το Ισραήλ συνέχισε τις επιθέσεις κατά της Χαμάς. Εξάλλου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί πως κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πλησίασε τα σύνορα του Ισραήλ με την Ιορδανία, χωρίς πάντως να διευκρινίσουν από πού προερχόταν το αεροσκάφος.

Γερμανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια 40 εκατομμυρίων ευρώ στη Γάζα

Η Γερμανία δεσμεύτηκε πως την Τρίτη πρόκειται να διαθέσει 40 εκατομμύρια ευρώ προς ενίσχυση της ανθρωπιστική βοήθεια στους πολίτες της Γάζας, εκεί όπου περισσότεροι από 52.000 Παλαιστίνιοι έχουν πληγεί σοβαρά, μετά από τις πρόσφατες ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. «Σήμερα, θα ασκήσω πιέσεις για έναν βελτιωμένο και ενισχυμένο ανθρωπιστικό εφοδιασμό στη Γάζα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, πριν από μια συνάντηση με τους Ευρωπαίους ομόλογούς του, όπου θα συζητήσουν για την κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα, επισημαίνοντας πως η Γερμανία θα παρέχει βοήθεια ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ο Μάας καταδίκασε τις πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ από τη Χαμάς ενώ υπογράμμισε το δικαίωμα της χώρας να αμυνθεί. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τρέχουσες εξελίξεις στο ζήτημα του Μεσανατολικού, η Αίγυπτος θα διαθέσει κεφάλαια 500 εκατομμυρίων δολαρίων για τις προσπάθειες ανοικοδόμησης στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε η αιγυπτιακή Προεδρία την Τρίτη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός,  ότι ορισμένες αιγυπτιακές εταιρείες θα λάβουν μέρος σε αυτές τις εργασίες, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που πραγματοποιήθηκε μετά από συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και του Βασιλιά της Ιορδανίας, στο Παρίσι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις