Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ερντογάν – Κύπρος: Δεν θα αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν – Κύπρος: Δεν θα αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός

Ερντογάν - Κύπρος: «Δεν εμπιστευόμαστε κανέναν πλην ημών»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα Κατεχόμενα της Κύπρου στις 20 Ιουλίου, με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής, όπως ο ίδιος αποκάλυψε. Μάλιστα διαμηνύει είπε ότι δεν θα αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα από την περιοχή. Ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sabah, έκανε επίσης λόγο για αμφιλεγόμενη στάση της ΕΕ και προσέγγιση του ΟΗΕ για «κατάργηση των εγγυήσεων της της Τουρκίας και απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο».

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσουμε την Κύπρο στην επιθετικότητα των Ελληνοκυπρίων. Δεν μπορεί καν να προταθεί η απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων» ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε τη διπλωματία με χώρες σε διεθνές επίπεδο τις προσεχείς ημέρες. Μέχρι στιγμής, η στάση τους προς την ‘τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου’, υπήρξε σαφής, αλλά θα επιδιώξουμε στο έπακρο τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού. Όμως, επιτρέψτε μου να σας πω, δεν εμπιστευόμαστε κανέναν πλην ημών».

«Πυρά» και κατά του Ισραήλ

«Είναι γνωστό ότι μια νέα διάσκεψη κορυφής για το Κυπριακό προγραμματίζεται στη Γενεύη ή στη Νέα Υόρκη τους επόμενους μήνες. Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι, εκτός απροόπτου, θα βρίσκεται στο ψευδοκράτος για την ‘Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας’ στις 20 Ιουλίου, (σ.σ. όπως αποκαλούν την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο), η οποία συμπίπτει με την πρώτη ημέρα της Γιορτής των Θυσιών των μουσουλμάνων». Τέλος, έστρεψε τα πυρά του και κατά του Ισραήλ, με αφορμή την ανάφλεξη στη Γάζα. «Όσοι δεν μιλούν για την αιματοχυσία του κράτους – τρομοκράτη Ισραήλ, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έρθει μέρα που αυτό το αίμα θα πέσει πάνω τους», σημείωσε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις