Αθήνα

°C

Πέμπτη

17

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Ποπ κορν φούρνο μικροκυμάτων: Έτοιμα μέσα σε λίγα λεπτά
PLUS

Ποπ κορν φούρνο μικροκυμάτων: Έτοιμα μέσα σε λίγα λεπτά

Ποπ κορν φούρνο μικροκυμάτων: Ο εύκολος τρόπος για να τα φτιάξετε

Τα ποπ κορν είναι μια συνήθεια που κανείς μας δεν μπορεί να κόψει. Σίγουρα αν ανήκετε στα άτομα που για να δουν μια ταινία ή μια σειρά, χρειάζονται δίπλα τους μια γαβάθα από ποπ κορν, θα συμφωνείτε. Επίσης, θα έχετε παρατηρήσει ότι ξοδεύετε πολλά χρήματα για να αγοράζετε σχεδόν καθημερινά σακουλάκια ποπ κορν. Τι θα λέγατε, όμως, να τα φτιάξετε μόνοι σας και να εξοικονομήσετε χρήματα; Μάλιστα, τα σπιτικά ποπ κορν είναι πιο υγιεινά, καθώς δεν έχουν τόσες θερμίδες όσο τα συσκευασμένα. Και το καλύτερο; Θα μπορέσετε να κάνετε άφθονη ποσότητα!

Το συγκεκριμένο βίντεο, που μας δείχνει πώς να φτιάξουμε ποπ κορν στον φούρνο μικροκυμάτων, έχει γίνει viral. Κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει αποσπάσει πολλά θετικά σχόλια και κοινοποιήσεις. Μέσα σε λίγα λεπτά θα μπορέσετε να τα φτιάξετε και να τα απολαύσετε την ίδια κιόλας στιγμή. Στο βίντεο θα δείτε ακριβώς τα υλικά που θα χρειαστείτε, και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Εκτός από το καλαμπόκι, θα χρειαστείτε αλάτι, ζάχαρη (προαιρετικά), λάδι και μια χάρτινη σακουλίτσα.

Σπιτική μερέντα – συνταγή: Εύκολα, οικονομικά και υγιεινά

Και μόνο στο άκουσμα της λέξης «μερέντα» πολλοί κάτι παθαίνουν. Αυτό το υπέροχο σοκολατένιο ρευστό «παράδεισος«  έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και πρόκειται να συνοδεύει τα φοιτητικά και μη- σπίτια για πολλά χρόνια ακόμη. Το βαζάκι όμως από το σούπερ μάρκετ δεν καλύπτει τις ανάγκες σου και ή θα πρέπει να σπαταλάς μια περιουσία ή θα μάθεις να φτιάχνεις τη μερέντα μόνος σου. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Δες μια συνταγή που θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη. Λύση οικονομική, γευστική και πάνω από όλα υγιεινή!  Το ζαχαρούχο γάλα, που  πρωταγωνιστεί στις περισσότερες συνταγές για μερέντα, είναι ένα αγαπημένο υλικό που δίνει υπέροχη γεύση στα περισσότερα γλυκά κι αυτό είναι που θα απογειώσει και αυτή τη συνταγή.  Θα έχεις την τέλεια μερέντα που θα λατρέψουν όλοι.

Υλικά

1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 κουβερτούρα (έβαλα μαύρη)
1/2 πακέτο μαργαρίνη δηλαδή 125 γρ.
3 κουταλιές σούπας κακάο κοσκινισμένο.

Εκτέλεση

Σε μικρό κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε την μαργαρίνη και την σοκολάτα. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τέλος ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά καλά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την μαύρη σοκολάτα με κουβερτούρα γάλακτος. Αν είστε λάτρεις της λευκής σοκολάτας μπορείτε να φτιάξετε με λευκή κουβερτούρα μι παραλλαγή της κλασικής μερέντας, ωστόσο προτείνεται σε συνταγή με λευκή κουβερτούρα να μειώσετε τη δόση του ζαχαρούχου γάλακτος γιατί μετά το αποτέλεσμα θα είναι πολύ γλυκό και θα χάσει τη γεύση του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις