Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μπάμπης – Καρολάιν: “Καλό ταξίδι αγάπη μου”
ΕΛΛΑΔΑ

Μπάμπης – Καρολάιν: “Καλό ταξίδι αγάπη μου”

Μπάμπης - Καρολάιν: Μέσω των social media ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αποχαιρέτησε την Καρολάιν

Πέντε ημέρες μετά την τραγωδία στη σοφίτα της οδου Παναγούλη, ο 32χρονος πιλότος αποχαιρέτησε και μέσω των social media τη σύζυγο του. Με μια τρυφερή φωτογραφία απο τον γάμο τους στο θέρετρο της Πορτογαλίας και γράφοντας λίγες λέξεις, ο Μπάμπης γράφει «για πάντα μαζί. Καλό ταξίδι αγάπη μου».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα κληθεί εκ νέου στα γραφεία του 11ου ορόφου του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να δώσει κατάθεση και να απαντήσει σε στοχευμένες ερωτήσεις των αστυνομικών που προσπαθούν να συνθέσουν το προφίλ των δραστών και να λύσουν το γρίφο της άγριας δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν. Παράλληλα αναμένονται και τα πρώτα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ από τα στοιχεία που συνέλεξαν στον χώρο του εγκλήματος.

Γλυκά Νερά:  Στον Έβρο συνελήφθη Γεωργιανός με πλαστό διαβατήριο

Την ίδια ώρα στην ΕΛΑΣ έχει σημάνει συναγερμός για έναν 30χρονο Γεωργιανό που προσπάθησε να διαφύγει για Βουλγαρία μέσω του Έβρου (με το αυτοκίνητό του), λίγες ημέρες μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Ο Γεωργιανός συνελήφθη στα σύνορα του Έβρου, όταν Αστυνομικοί τον σταμάτησαν για εξακρίβωση στοιχείων και ανακάλυψαν ότι ο αλλοδαπός είχε στην κατοχή του πλαστό διαβατήριο. Στη συνέχεια τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο τμήμα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο συλληφθείς στον Έβρο είναι άτομο που έχει βαρύ ποινικό μητρώο, και γι’ αυτό μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου θα εξεταστεί αν τυχόν εμπλέκεται στη δολοφονία της 20χρονης Κάρολάιν.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛΑΣ εξετάζει το ενδεχόμενο να έχει σχέση με την δολοφονία της νεαρής γυναίκας, καθώς από τα μέχρι τώρα στοιχεία και την ανάλυση του DNA ο Γεωργιανός ήταν ένας από τους πέντε δράστες της επίθεσης στις 7 Μαρτίου σε κατοικία στο Πικέρμι, όπου έδεσαν και χτύπησαν ηλικιωμένο ζευγάρι αλλά και την οικιακή βοηθό τους και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα. Η ΕΛ.ΑΣ ερευνά αν υπάρχουν ομοιότητες με τη δολοφονία της άτυχης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, που ξεψύχησε δίπλα στον δεμένο και φιμωμένο σύζυγό της και την 11 μηνών κορούλα τους.

Γενετικό υλικό στο σπίτι καίει τους δολοφόνους

Τρίχες του “κοντού” δολοφόνου με την μπαλακλάβα, επιχειρούν να αναδείξουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προβαίνοντας στις αναλύσεις τέτοιων ευρημάτων με μιτοχονδριακές αναλύσεις. Από την εξερεύνηση της σκηνής του εγκλήματος της 20χρονης Καρολίνας, εντοπίστηκαν τρίχες με… ρίζες, οι οποίες εξετάζεται αν ανήκουν στο ζευγάρι ή σε “ξένο” άτομο, που σε μεγάλο ποσοστό θα ανήκουν στον δολοφόνο. Στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αισιοδοξούν πως είναι κοντά στην ταυτοποίηση τουλάχιστον ενός εκ των τριών δραστών.

Παρόμοια ευρήματα αλλά με λανθάνοντα, προς το παρόν, αποτελέσματα, προκύπτουν από σωματικές εκκρίσεις (ιδρώτα), η συλλογή των οποίων έγινε από τα χέρια, τα νύχια και το σώμα της άτυχης κοπέλας. Στο εργαστήριο DNA, γίνονται οι μοριακές αναλύσεις των ευρημάτων που συνέλεξαν τα κλιμάκια των εγκληματολογικών εργαστηρίων και γίνεται ο διαχωρισμός του γενετικού υλικού από τα πειστήρια με φυσικό τρόπο αλλά και ρομποτικό…

Ψάχνουν παντού

Η εξερεύνηση στην “μαρτυρική” σοφίτα ήταν αντιτρομοκρατικού τύπου, με την χρήση ειδικών μηχανημάτων, χρήση φωτός υπεριώδους ακτινοβολίας και μπατονέτες. Οι ερευνητές πήραν τα ρούχα που φορούσε το ζευγάρι, όπως και δείγματα από τα χέρια, νύχια και πρόσωπο της 20χρονης Καρολίνα, η οποία φαίνεται να ήρθε σε επαφή με τους δράστες πριν ακινητοποιηθεί, όπως και από τον 33χρονο, σε μια ακόμη προσπάθεια αναζήτηση γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων των δραστών. Αντίστοιχη εξερεύνηση γίνεται στα σκοινιά, ταινίες, τα δεσμά που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Γενετικό υλικό και αποτυπώματα που συλλέχθηκαν από το σπίτι της οικογένειας, τοποθετούνται σταδιακά στην τράπεζα δεδομένων σεσημασμένων ατόμων αλλά και σε αυτή με περίπου 165.000 “ορφανά” αποτυπώματα και DNA. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο μεγάλος χρόνος παραμονής τους στον χώρο και η δολοφονική αντίδρασή τους, θα έχει αφήσει γενετικά ευρήματα και αποτυπώματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Γλυκά Νερά: Η Καρολάιν είδε τον δολοφόνο

Ο 32χρονος πιλότος κατέθεσε όταν ο δράστης ανέβηκε πάνω στο κρεβάτι για να ακινητοποιήσει την 20χρονη Κάρολαϊν, του έπεσε το περιλαίμιο μοτοσικλετιστή που φορούσε και έτσι είδε το πρόσωπό του. Ο δολοφόνος ήταν ως 30 ετών, μελαμψός, 1,72 ύψος και με περιττά κιλά. Περιέγραψε στους αστυνομικούς, με κάθε λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, το χρώμα των ματιών του και των μαλλιών του. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν μιλούσε καθόλου στους συνεργούς του, παρά μόνο όταν ήταν να εγκαταλείψουν την μεζονέτα είπε κάποιες λέξεις σε μια άγνωστη γλώσσα για τον πιλότο.

«Είναι φονιάδες’που επιδιώκουν να βρουν στο εσωτερικό των σπιτιών τους ιδιοκτήτες. Θέλουν να τους πιέσουν, να τους βασανίσουν, να ‘κυνηγήσουν’ την λεία τους. Είναι βίαιοι και ότι έχουν κάνει στο παρελθόν είναι παρόμοιο, με αυτό που έκαναν στην Κάρολαϊν και τον Μπάμπη» αναφέρουν ωμά αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση.

Μετά το πέσιμο της θλιβερής… αυλαίας στα χώματα της Αλοννήσου, με την τραγική μάνα Σούζαν και τον Μπάμπη να κρατά σφιχτά στην αγκαλιά του την 11 μηνών Λυδία, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναμένουν τα πιθανά θετικά αποτελέσματα από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, σε επίπεδο εντοπισμού DNA και αποτυπωμάτων των δραστών και δίνουν κάτι παραπάνω από τον εαυτό τους για να φτάσουν στους υπάνθρωπους που έκοψαν το νήμα της ζωής μιας 20χρονης μητέρας…

Σούρας για έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Δολοφόνοι με ψυχοπαθητική διαταραχή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις