Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 35χρονος θρόμβωση – Ιεράπετρα: Δυσάρεστη εξέλιξη για τον νεαρό – Είχε κάνει το AstraZeneca
ΕΛΛΑΔΑ

35χρονος θρόμβωση – Ιεράπετρα: Δυσάρεστη εξέλιξη για τον νεαρό – Είχε κάνει το AstraZeneca

35χρονος θρόμβωση - Ιεράπετρα: Δεν είναι καλά τα νέα για τον 35χρονο

Δυσάρεστη εξέλιξη για τον 35χρονο από την Ιεράπετρα που είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ο πατέρας του. Ο άτυχος άνδρας υπέστη νέα θρόμβωση. O 35χρονος εμφάνισε συμπτώματα θρόμβωσης 11 μέρες μετά τον εμβολιασμό του και υπεβλήθη σε χειρουργείο, ενώ κινδύνευσε να χάσει το πόδι του. Αυτή τη φορά υπέστη θρόμβωση στις καρωτίδες και υπεβλήθη δεύτερη φορά σε επέμβαση, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Πώς άρχισε ο εφιάλτης του 35χρονου

Ο 35χρονος έκανε τη Μεγάλη Πέμπτη το εμβόλιο της AstraZeneca. Είχε, αρχικά, τα συνηθισμένα συμπτώματα, όμως πέρασαν. Μέσα σε 11 μέρες, στις 10 Μαΐου, εμφάνισε μια πολύ σοβαρή θρόμβωση, ενώ πήγαινε στη δουλειά του. Ξαφνικά παρέλυσε το αριστερό του πόδι. Ο άνδρας ήταν υγιέστατος, αθλητής και δεν είχε ιστορικό. Χτες, το μεσημέρι, παρουσίασε νέα θρόμβωση στην αριστερή καρωτίδα και εισήχθη ξανά σε πολύωρο χειρουργείο. Έχει διαφύγει τον κίνδυνο, όμως η ανησυχία είναι μεγάλη. Οι γιατροί που τον εξέτασαν συνέδεσαν άμεσα το περιστατικό με το εμβόλιο. Αναμένονται οι εξετάσεις αίματος που θα δώσουν και επίσημη απάντηση.

Τι αποκαλύπτει ο πατέρας του

“Σήμερα είναι καλά, χτες είχε πέσει πολύ ψυχολογικά. Τη Δευτέρα ήταν μια τελειωμένη υπόθεση. Κοίταζαν να σώσουν πιο πολύ τη ζωή του, παρά το πόδι. Μας είχαν πει πάμε για ακρωτηριασμό.”, είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 35χρονου. Όπως εξήγησε, ο γιατρός, τυχαία, όπως τον ψηλάφιζε, βρήκε κάτι που δεν του άρεσε. Πήγαν, όμως, όλα κατ’ ευχήν. Για την φυσική κατάσταση του άνδρα πριν τον εμβολιασμό, ο πατέρας είπε ότι ποτέ δεν είχε προβλήματα.

Επίσης, οι γιατροί του είπαν ότι είναι προς διερεύνηση το αν προϋπήρχε ο θρόμβος στην καρωτίδα. “Οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι οφείλεται καθαρά στο AstraZeneca. Υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις, αλλά οι μέχρι τώρα εξετάσεις συγκλίνουν σε αυτό.”, προσέθεσε. Τέλος, είπε: “Είμαστε ψύχραιμοι, προτρέπω τον κόσμο να κάνει τα εμβόλια.”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις