Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ξύδι στο πλυντήριο: Καθαρίστε τα ρούχα σας με αυτό το tip, τι μπορεί να κάνει
PLUS

Ξύδι στο πλυντήριο: Καθαρίστε τα ρούχα σας με αυτό το tip, τι μπορεί να κάνει

Ξύδι στο πλυντήριο: Πώς μπορεί να βοηθήσει στο καθάρισμα των ρούχων

Το πλύσιμο των ρούχων είναι μπελάς για πολλές και γυναίκες και άνδρες, και είναι μια διαδικασία που όλο αναβάλουμε και αποφεύγουμε. Μπορεί να γίνουν πολλά λάθη, και να καταστρέψουμε το αγαπημένο μας μπλουζάκι. Πόσες φορές έχουν βάψει άλλωστε τα ρούχα σας, όταν τα τοποθετήσατε στη λάθος πλύση. Δύσκολα βρίσκουμε το σωστό απορρυπαντικό, αλλά υπάρχουν πολλά κόλπα, που μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα. Οι παλιοί γνωρίζουν μερικά από αυτά, και τώρα σας παρουσιάζουμε το νούμερο ένα tip. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο λευκό ξίδι στο πλυντήριο ρούχων σας, και να δείτε τρομερά αποτελέσματα. Σίγουρα η διαδικασία θα γίνει πιο ευχάριστη και εύκολη για εσάς.

Πριν βάλετε μέσα τα ρούχα σας, ρίξτε μισό φλιτζάνι ξίδι στα ρούχα. Αυτό θα ενισχύσει το κοινό απορρυπαντικό, εμποδίζοντας τα χρώματα να ξεθωριάσουν και μειώνει τη σαπουνάδα στα ρούχα, που καμιά φορά μένει μετά τη πλύση. Ακόμα μπορείτε να ρίξετε λίγο ξίδι στο σχεδιασμένο θάλαμο, αντί για μαλακτικό. Το ξίδι έχει το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά είναι και πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Μπορεί και αφαιρεί τους λεκέδες από ιδρώτα και το αποσμητικό σε λευκά ρούχα. Μερικές φορές μένουν σημάδια από τη σκόνη απορρυπαντικού στα ρούχα μετά τη πλύση, που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα. Προσθέτοντας μισή κούπα λευκό ξίδι στο πλύσιμο θα απαλλαγείτε από τον φόβο αυτό.

Ακόμα περισσότερες χρήσεις

Να σημειώσουμε ότι το ξίδι εξουδετερώνει έντονες μυρωδιές, όπως τα τσιγάρα. Βάλτε ρούχα με πολύ δύσκολους λεκέδες να μουλιάσουν σε ζεστό νερό με μισό φλιτζάνι ξίδι. Αφήστε τα να μουλιάσουν όλο το βράδυ και στη συνέχεια πλύντε τα όπως κάνετε συνήθως. Ακόμα, αν έχετε κατοικίδια ζώα, τότε γνωρίζετε ότι τα ρούχα σας γεμίζουν συχνά με τρίχες. Σε αυτή τη περίπτωση, το ξίδι μπορεί να βοηθήσει, προσθέτοντάς στη πλύση. Μετά το στέγνωμα των ρούχων, οι τρίχες δε θα κολλάνε τόσο εύκολα.

Το ξίδι μπορεί να βοηθήσει κάποια υφάσματα που τείνουν να δημιουργούν στατικό ηλεκτρισμό. Τέλος, προσθέστε 6 κουταλιές ξίδι όταν πλένετε στο χέρι ρούχα και αφήστε τα να μουλιάσουν για 30 λεπτά. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, μπορείτε να πλύνετε και ευαίσθητα ρούχα, όπως εσώρουχα και μαγιό. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να καθαρίσετε και να απολυμάνετε και το εσωτερικού του πλυντηρίου σας με το εν λόγω υλικό.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις