Αθήνα

°C

Παρασκευή

18

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τέταρτο κύμα Ελλάδα: Ανησυχία από τον Βατόπουλο, η κοινωνία δεν αντέχει άλλο το κλείσιμο
ΕΛΛΑΔΑ

Τέταρτο κύμα Ελλάδα: Ανησυχία από τον Βατόπουλο, η κοινωνία δεν αντέχει άλλο το κλείσιμο

Τέταρτο κύμα Ελλάδα: Όσα ανέφερε ο Βατόπουλος για τις μάσκες και την άρση του lockdown

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, εκτιμώντας την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, μίλησε για το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος. Ξεκαθάρισε ότι η άρση του lockdown ήταν μονόδρομος και ότι «η κοινωνία δεν αντέχει αλλο το οριζόντιο κλείσιμο γι’ αυτό πλέον ακολουθούμε τον καθολικό έλεγχο του πληθυσμού με τεστ». Υπογράμμισε ότι «δεν ανοίγουμε γιατί η επιδημία έχει τελειώσει, αλλά γιατί ο παλιός τρόπος αντιμετώπισης έχει κάνει τον κύκλο του».

Ακόμα ανέφερε ότι «o ιός είναι εδώ» και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς όπως είπε ένα ενδεχόμενο πισωγύρισα μπορεί να συμβεί, γι’ αυτο και όλοι πρεπει να πειθαρχήσουν στα νέα μέτρα, σημείωσε.  «Η αβεβαιότητα είναι μεγάλη και υπάρχει φόβος για τέταρτο κύμα», υπογράμμισε ο κ. Βατόπουλος. Σχετικά με τα self είπε ότι «η επιτοπή συζητά για τουλάχιστον ένα τεστ την εβδομάδα, ωστόσο υπάρχουν διάφορα τεχνικά θέματα», όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1, και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρουμε την πραγματική χρησιμότητα των self test», ωστόσο κατά την άποψή του «πάει καλά».

Πότε θα πετάξουμε την μάσκα

Σχετικά με το φλέγον ζήτημα που απασχολεί τεράστια μερίδα πολιτών είπε ότι «πρεπει να ανέβει το επίπεδο εμβολιασμού και να πέσει η συχνότητα των κρουσμάτων για να μπορέσουμε να βγάλουμε την μάσκα». «Η μόνη διάκριση που μπορεί να γίνει, μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων, είναι οι πρώτοι να μην κάνουν τεστ». Σημείωσε ακόμα ότι «η επιτροπή θέλει να γίνονται τα πράγματα σιγά σιγά για να μπορεί να υπάρχει μια αξιολόγηση» και παραδέχτηκε ότι «η άρση των μέτρων είναι ένα ρίσκο». Ακόμα όσοι έκαναν μια δόση του εμβολίου, θα πρέπει να συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις