Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θετικά κρούσματα self test: Πόσα έχουν εντοπιστεί μόνο από αυτά
ΕΛΛΑΔΑ

Θετικά κρούσματα self test: Πόσα έχουν εντοπιστεί μόνο από αυτά

Θετικά κρούσματα self test: Σύμμαχος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τι ανέφερε ο Μαριόλης

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, Ανάργυρος Μαριόλης, μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του OPEN, τόνισε την συμβολή των self test στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο ιός θα συνεχίσει να ζει ανάμεσά μας, όπως είπε, για αυτό και δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης. «Μέχρι αυτή την ώρα τα self test έχουν αναδείξει 11.500 κρούσματα, φανταστείτε μόνο πόσο μεγάλη θα ήταν η διασπορά αν δεν τα είχαμε εντοπίσει», είπε ενώ αναφερόμενος στον εμβολιασμό υπογράμμισε πως στόχος είναι μέχρι τέλος του Μάη να έχουν εμβολιαστεί 5,5 εκατομμύρια πολίτες. «Ο εμβολιασμός στα νησιά είναι ένα πάρα πολύ καλό δεδομένο. Πάμε για ανοσία σε όλα τα νησιά της χώρας. Είναι κομβικής σημασίας ο εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων. Ωστόσο πρέπει να τηρούμε με συνέπεια τα μέτρα προστασίας», συμπλήρωσε.

Αντίθετοι όμως με το τέλος του lockdown στην Ελλάδα, φαίνεται να είναι ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και o Γιώργος Παυλάκης, γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ. Οι δυο τους εξέφρασαν πλήρη ανησυχία για την άρση των μέτρων στη χώρα, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega. Μάλιστα, υπογράμμισαν ότι δεν θα έπρεπε να έχουμε ανοίξει, αφού τα κρούσματα αυξάνονται. Η μείωση των κρουσμάτων θα έπρεπε να είναι το κύριο μέλημα, και όχι το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ακόμα και μετά από 6μιση μήνες σκληρού lockdown.

Σύμμαχος τα εμβόλια και τα self test

«Από τη Δευτέρα του Πάσχα είμαστε σε πορεία αύξησης, και μάλιστα ταχεία. Τις επόμενες εβδομάδες θα φτάσουμε τα 2.600 κρούσματα σαν κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο, για να φτάσουμε σε μια αποκλιμάκωση τον Ιούνιο. Η αύξηση οφείλεται στα ανοίγματα που κάνουμε, στο ότι δε φορούμε τις μάσκες κλπ.. Η αποκλιμάκωση τον Ιούνιο θα γίνει με τους εμβολιασμούς και με τη χρήση των self-tests. Οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν να δείχνουν την ισχύ τους σαν μέτρο. Στην κατάσταση που είμαστε, δε θα έπρεπε να έχουμε καν τα ανοίγματα. Ο λόγος που δικαιολογείται υγειονομικά να γίνουν, είναι τα self-tests και ο εμβολιασμός, που θα δείξει τα ουσιαστικά του αποτελέσματα από τον Ιούνιο και πέρα. Η κάμψη από τις 1-2 Ιουνίου και έπειτα, θα οφείλεται αποκλειστικά στους εμβολιασμούς», εξήγησε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις