Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΟΣΦΠ ΠΑΟ: Το ελληνικό ελ κλάσικο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΟΣΦΠ ΠΑΟ: Το ελληνικό ελ κλάσικο

ΟΣΦΠ ΠΑΟ: Όμως πάντοτε ένα παιχνίδι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού ή Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού έχει την δική του αξία. Είναι ζήτημα τιμής! Θέμα γοήτρου.

Μπορεί να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Όμως πάντοτε ένα παιχνίδι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού ή Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού έχει την δική του αξία. Είναι ζήτημα τιμής! Θέμα γοήτρου. Ανέκαθεν ξεχώριζαν τα μεταξύ τους παιχνίδια σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν ήταν οι ομάδες. Έτσι δημιουργήθηκε το «ντέρμπυ των αιωνίων»! Στα 206 μέχρι τώρα επίσημα παιχνίδια ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τα 85, ο Παναθηναϊκός τα 71, ενώ άλλα 51 έληξαν ισόπαλα. Στις 28 Ιουνίου του 1925 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 3-3!

Γιώργος Κοντονής

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Το Σάββατο σε ένα ακόμη «ντέρμπυ αιωνίων» στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, το «μυαλό» του οποίου θα είναι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ στις 22 του μηνός που θα γίνει στο ΟΑΚΑ, θα παίξει με τον… πληγωμένο Παναθηναϊκό. Έτσι στο ελληνικό «Ελ κλάσικο» ο Πορτογάλος προπονητής Πέδρο Μάρτινς θα χρησιμοποιήσει πολλά νέα παιδιά από τα ταλέντα των ερυθρολεύκων, ώστε να ξεκουράσει κάποιους από τους βασικούς. «Παίζει» όμως και ένα δεύτερο σενάριο. Επειδή δεν υπάρχει άλλο παιχνίδι μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου, ο Πέδρο Μάρτινς ίσως θελήσει να κάνει μια «πρόβα τζενεράλε». Έτσι ενδέχεται να χρησιμοποιήσει για κάποιο χρονικό διάστημα την εντεκάδα με την οποία θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ!

ΟΣΦΠ ΠΑΟ

Για την τιμή των όπλων

Ο Παναθηναϊκός, που αγωνίζεται για την… «τιμή των όπλων», θέλει να αποδείξει πως από ατυχία έχασε την έξοδό του στην Ευρώπη, αν και έφθασε πολύ κοντά στο να αποκτήσει το… εισιτήριο! Στο «ντέρμπυ των αιωνίων» ο Παναθηναϊκός με υπηρεσιακό προπονητή (ο κ. Αλαφούζος μετά την ήττα από την ΑΕΚ στην Λεωφόρο και την κατακραυγή του κόσμου απέλυσε τον Ρουμάνο Μπόλονι!) θα παίξει τα… ρέστα του, θέλοντας να διασκεδάσει τις συνεχόμενες ήττες του. Ο υπηρεσιακός προπονητής θα παρατάξει εναντίον του Ολυμπιακού ό,τι καλύτερο και ετοιμοπόλεμο διαθέτει. Μάλιστα όλη την εβδομάδα δούλεψε στον ψυχολογικό τομέα!

ΟΣΦΠ ΠΑΟ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις