Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αχτσιόγλου για πανδημία: Πλήρης η στήριξη Φίλη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου για πανδημία: Πλήρης η στήριξη Φίλη

Αχτσιόγλου για πανδημία: Αυτή η κανονικότητα που ξέραμε οδήγησε σε μια πολλαπλή κρίση, σημειώνει

Πλήρη κάλυψη στην Εφη Αχτσιόγλου, αναφορικά με τη δήλωσή της για την πανδημία και την Αριστερά, έδωσε ο Νίκος Φίλης. Μιλώντας στο Mega, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «δεν είναι ακριβές ούτε ορθό αυτό που λέει η κυβέρνηση ότι η πανδημία τελειώνει» προσθέτοντας ότι «δεν επιστρέφουμε σε καμία κανονικότητα». «Ο λόγος της κ. Αχτσίογλου είχε μια ουσιαστική διάσταση. Πρέπει να ξεφύγουμε από την παγίδα της ‘’κανονικότητας’’. Αυτή η κανονικότητα που ξέραμε οδήγησε σε μια πολλαπλή κρίση. Χρειαζόμαστε μια καινούργια πραγματικότητα. Μαζί με την πανδημία, πέθανε ο νεοφιλελευθερισμός. Αυτά τα θέματα έθεσε η κ. Αχτσιόγλου. Το νόημα όσων είπε αυτό είναι. Ο καθένας μιλάει με τον τρόπο του», τόνισε ο Νίκος Φίλης.

Παράλληλα, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι με όσα υποστήριξε ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, δεν αποκαλύπτεται μόνο η ωμότητα των κυβερνώντων, που χρόνια τώρα παραπλανούν, όπως είπε, τον κόσμο με τα περί αριστείας. «Ξεγυμνώνεται η ουσία της πολιτικής τους. Η προσπάθειά τους στο υπουργείο Παιδείας, από τον Ιούλιο 2019, από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης, ήταν να κάνουν πιο μικρό το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο και να περιορίσουν το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση.

e

Εκ των υστέρων «συγγνώμες»

Περικόπτουν εισακτέους, στέλνουν πελάτες στα κολέγια αναβαθμίζοντας πλασματικά τα πτυχία τους, πλήττουν την αξιοπιστία του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας & Καινοτομίας, μιας εμβληματικής δράσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν «κανονικότητα» την ανήλικη εργασία για 15χρονους μαθητές. Όλα αυτά δεν κρύβονται πίσω από εκ των υστέρων «συγγνώμες», υπαγορευμένες από τους συμβούλους επικοινωνίας της κυβέρνησης. Συνθέτουν το γνήσιο, το αυθεντικό δεξιό νεοφιλελεύθερο πολιτικό πρόγραμμα για την Παιδεία, που στόχο έχει να διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες», κατέληξε ο Νίκος Φίλης.

Γεωργιάδης: Η κα Αχτσιόγλου είπε αυτό που σκέφτεται ο ΣΥΡΙΖΑ – Την αριστερά την ευνοεί το χάος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις