Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θάνατος Κατσανέβα: Όταν τραγουδούσε και έπαιζε στην κιθάρα του
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Κατσανέβα: Όταν τραγουδούσε και έπαιζε στην κιθάρα του

Θάνατος Κατσανέβα: Στα νιάτα του είχε ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι στις μπουάτ της Πλάκας.

Η αγάπη του Θεόδωρου Κατσανέβα για τη μουσική ήταν γνωστή. Εκείνο που λίγοι ήξεραν ήταν ότι ο πολιτικός και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, που έφυγε το Σάββατο 8 Μαΐου από τη ζωή, έγραφε στίχους και μουσική. Στα νιάτα του είχε ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι στις μπουάτ της Πλάκας. Είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Μάνο Λοΐζο, τον Κώτσα Χατζή, το Λάκη Παπαδόπουλο και πριν από μερικά χρόνια είχε εκφράσει την επιθυμία του να αναγεννήσει και την ιστορική μπουάτ “Απανεμιά” στην Πλάκα.

Μιλώντας τότε στην “Espresso”, ο πρώην γαμπρός του Ανδρέα Παπανδρέου είχε αποκαλύψει: “Από τα νιάτα μου ασχολήθηκα με την πολιτική, αλλά ταυτόχρονα ήμουν και επαγγελματίας μουσικός. Επαιζα σε μπουάτ στην Πλάκα με τον Χατζή, τον Παπακωνσταντίνου και άλλους καλλιτέχνες. Ακόμη και στο Λονδίνο, όταν ήμουν φοιτητής, έπαιζα κιθάρα σε ένα τοπικό ελληνικό κέντρο κι έβγαζα το χαρτζιλίκι μου”. Πριν από μόλις εννέα μήνες, ο Θεόδωρος Κατσανέβας ανέβασε στο κανάλι του στο youtube ένα από πολλά βίντεό του. Παίζοντας την κιθάρα του, τραγούδησε την Αθανασία των Χατζηδάκι και Γκάτσου.

Μάλιστα, ο Κατσανέβας είχε γράψει πριν από έξι χρόνια και ένα αντιμνημονιακό τραγούδι, “πολιτικό” όπως ο ίδιος έλεγε, το “Σήκω υπναρά μου εσύ”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις