Κορονοπάρτι Χανιά: Σχεδόν 1000 άτομα, κανένα μέτρο προστασίας

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοπάρτι Χανιά: Σχεδόν 1000 άτομα, κανένα μέτρο προστασίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κορονοπάρτι Χανιά: «Πίνουν, κάνουν σεξ όπου βρουν και την ανάγκη τους στις αυλές και τις πόρτες μας».

09.05.2021 | 19:28

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τα πάρτι στην πλατεία της Σπλάντζιας στα Χανιά και η κατάσταση έχει ξεφύγει, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής. Το βράδυ του Σαββάτου 8 Μαΐου, μετά τον χαμό της περασμένης Τετάρτης, η πλατεία λίγο μετά τις 11 γέμισε από κόσμο, ενώ η μουσική, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι στις καταγγελίες τους, ήταν τόσο δυνατή που δεν μπορούσαν να κοιμηθούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. “Μπορεί να ήταν και 1000 άτομα”, μας αναφέρει μια κάτοικος, “κυκλοφορούν παντού στα στενά, κάνουν χρήση ναρκωτικών, πίνουν, κάνουν σεξ όπου βρουν, κάνουν την ανάγκη τους στις αυλές και τις πόρτες μας, δε κοιμάται άνθρωπος”.

Οι επιχειρηματίες της περιοχής έχουν επίσης αγανακτήσει, αφού όπως αναφέρουν ξενυχτάνε μέσα στα μαγαζιά τους, προκειμένου να τα προστατέψουν, αλλά παρόλα αυτά έγιναν ζημιές, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες. Μάλιστα τα παράπονα είναι έντονα και για το Δήμο Χανίων, αφού η περιοχή το πρωί θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και αναγκάζονται να καθαρίζουν οι ίδιοι την περιοχή τα ξημερώματα που ανοίγουν τα μαγαζιά τους και πολύ μετά περνάει το συνεργείο που κάνει σάρωση στους δρόμους, το οποίο βέβαια δεν επαρκεί.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι κάτοικοι κάλεσαν πολλές φορές στην Αστυνομία, ωστόσο όμως ποτέ δεν εμφανίστηκε κάποιο περιπολικό στην περιοχή. “Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας”, λέει ένας άλλος κάτοικος της περιοχής, “τους φωνάζαμε να φύγουν από τις αυλές μας και μας βρίζουν, θα βρεθεί ένας θερμοκέφαλος και θα γίνει μεγάλη φασαρία” συνεχίζει. Πέρα από το θέμα του συνωστισμού, όπου τίθεται σημαντικό θέμα για την δημόσια υγεία με την πανδημία του κορονοϊού, πλέον τίθεται και σοβαρό θέμα τάξης και παραβίασης των ωρών κοινής ησυχίας.

Χαμός και στο κέντρο της Πάτρας

Βράδυ Σαββάτου χωρίς… κορονοπάρτι στην Πάτρα δεν γίνεται και η πλατεία της Παντάνασσας, φαίνεται πως έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο… in νέα στέκια των νέων. Στην πλατεία χθες επικρατούσε για μία ακόμη ημέρα το αδιαχώρητο, ενώ τα ντεσιμπέλ «βαρούσαν» από μεγάφωνα αυτοκινήτου μέχρι το πρωί.

Λαοθάλασσα και στο Βόλο

Ο Βόλος δεν είχε πάντως τίποτα να ζηλέψει, αφού και στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας τα κορονοπάρτι έχουν πάρει τη μορφή… επιδημίας. Οι Βολιώτες διασκεδάζουν μέχρι τα ξημερώματα σε διάφορα σημεία, ενώ δεν πτοήθηκαν ούτε από την επιχείρηση της Αστυνομίας στην οδό Τάκη Οικονομάκη και στον πεζόδρομο της Κουμουνδούρου το βράδυ του Σαββάτου, «μετακομίζοντας» στην άλλη πλευρά της πόλης, όπου έστησαν κορονοπάρτι στην πλατεία Τζόρτζιο Ντε Κίρικο, απέναντι από το δημαρχείο, σύμφωνα με το TheNewspaper.
Ο πεζόδρομος της οδού Μεταμορφώσεως μπροστά από το Ωδείο μετατράπηκε έτσι σε μία τεράστια… πίστα όπου νεαροί και νεαρές έπιναν ποτά, χόρευαν και τραγουδούσαν, χωρίς μάσκες και αποστάσεις.

Κορονοπάρτι μέχρι το πρωί και στη Χαλκίδα

Σύμφωνα με το EviaThema, αυξημένη ήταν η κίνηση το απόγευμα του Σαββάτου, στα καταστήματα εστίασης στην Παραλία της Χαλκίδας, ενώ λίγο μετά τις 23:00 νεαροί έστησαν ξέφρενο κορονοπάρτι έξω από γνωστό κατάστημα της περιοχής.
Την ίδια ώρα, στην Παραλία, η Τουριστική Αστυνομία μοίρασε πρόστιμα, διαπιστώνοντας τουλάχιστον 10 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση.

Πάρτι και στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία

Όπως αναφέρει, τέλος, το LamiaNow, λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ του Σαββάτου, ισχυρή αστυνομική δύναμη αποτελούμενη από πέντε περιπολικά, ένα όχημα της Ασφάλειας, αλλά και ομάδες ΔΙΑΣ, έσπευσαν στο κέντρο της πόλης προκειμένου να «διαλύσουν» το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στα σκαλάκια της Πλατείας «Αλέξανδρου Κοντόπουλου», πάνω από την Πλατεία Ελευθερίας.
Οι νεαροί και οι νεαρές υπάκουσαν πάντως στις συστάσεις και απομακρύνθηκαν χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα, «μετακομίζοντας» πάντως αρχικά, για λίγη ώρα, στο εσωτερικό της Πλατείας Ελευθερίας.

Exit mobile version