Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Μαρίνα Πατούλη κορονοϊός: Πήρε εξιτήριο και ποζάρει με μαγιό
LIFESTYLE

Μαρίνα Πατούλη κορονοϊός: Πήρε εξιτήριο και ποζάρει με μαγιό

Μαρίνα Πατούλη κορονοϊός: Η ίδια ανέβασε μία selfie στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram

Ένα 24ωρο αφότου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά την περιπέτεια που είχε με τον κορονοϊό, η Μαρίνα Πατούλη σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί τον ηλιόλουστο καιρό και να κάνει ηλιοθεραπεία. Έτσι βγήκε στην πισίνα του σπιτιού της, με χρυσό μπικίνι, μεγάλο καπέλο και εντυπωσιακά γυαλιά “πεταλούδα” και με την ευκαιρία ανέβασε μία selfie στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Η πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 δείχνει να ξαναβρίσκει τις ισορροπίες της μετά τον χωρισμό της από τον Γιώργο Πατούλη και τον καταιγισμό μηνυμάτων συμπαράστασης που δέχεται καθημερινά από άντρες και γυναίκες.

Η ανάρτησή της για τον κορονοϊό, τα “καρφιά” και η απάντηση της Περιφέρειας

“Πριν από λίγη ώρα και μετά από εξέτασή μου από κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής που διενεργεί ελέγχους για τον Covid19, ενημερώθηκα πως είμαι… «περίπου θετική» στον κορωνοϊό, στο rapid test. Λίγο αργότερα, μου έγινε επίσης η σύσταση να μην μιλήσω σε κανέναν (!), να σιωπήσω (!), να το περάσω μόνη μου (!). Με έχουν συνηθίσει άλλωστε να σιωπώ και να περνάω μόνη μου κάθε τι. Κακό ή καλό όπως τις Άγιες ημέρες του Πάσχα… Δεν μίλησα για αυτές. Δεν σας αφορά άλλωστε ο πόνος της προσωπικής μου μοναξιάς. Δεν θέλησα να βαρύνω τη χαρά σας, ούτε να βάλω σκιάστρα στην ευτυχία σας. Τώρα όμως θα μιλήσω, γιατί για εμένα, τα λόγια έχουν βαρύτητα, αξία και σημασία όταν προλαμβάνουν το κακό που μπορεί να βρει κάποιον άλλον. Συγγενή, φίλο, γνωστό, ή άγνωστο. Είμαι θετική λοιπόν στον ιό και αρνητική σε κάθε είδους παιχνίδια που αφορούν σε πολιτικές εικόνες και όχι σε μικρά παιδιά.

Γι’ αυτό και χρέος μου, πάνω από όλα ηθικό, είναι να ενημερώσω όλον τον κόσμο με τον οποίο ήρθα τις τελευταίες ημέρες σε επαφή. Προτεραιότητα μου αυτή τη στιγμή είναι η απομάκρυνση από το σπίτι τόσο του παιδιού μου όσο και της γυναίκας που μας φροντίζει. Έχω καλέσει τον ΕΟΔΥ ώστε να αναλάβει με αξιοπιστία την περαιτέρω διερεύνηση της προσωπικής μου κατάστασης, λόγω του ότι ανήκω σε ευπαθή ομάδα. Αν φοβάμαι; «Ναι». Αν ανησυχώ και για εσάς; Χίλιες φορές «Ναι». Σας ενημερώνω με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με υπέρτατο συναίσθημα αγάπης. Καμία εικόνα δεν είναι πάνω από την υγεία του κοινωνικού συνόλου και κανένα πρόσωπο, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, δεν έχει δικαίωμα να την υποβιβάσει, έστω και στο ελάχιστο. Εύχομαι, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να μην έχω μεταδώσει σε κανέναν τον ιό. Και να επιστρέψω στη σιωπή μου γνωρίζοντας πως είστε όλοι καλά…”, έγραψε στο Instagram.

Δείτε την ανάρτηση της Μαρίνας Πατούλη στο Instagram:

Η απάντηση

Η Περιφέρεια Αττικής διαψεύδει την καταγγελία που έκανε η Μαρίνα Πατούλη περί σύστασης να σιωπήσει και να μην πει σε κανέναν ότι βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. «Ποτέ και σε καμία περίπτωση ελέγχου από τις χιλιάδες που έχουμε μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει, δεν υποδείχθηκε σε κανέναν πολίτη “να μην μιλήσει”, ”να σιωπήσει” ή ”να το περάσει μόνος”, όπως αναφέρθηκε αναληθώς σε ανάρτηση που έγινε στα social media. Μέχρι την επιβεβαίωση του PCR test επισημάνθηκε η ανάγκη λήψης των απαραίτητων μέτρων προστασίας».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που υπογράφει ο γιατρός Πάνος Ευσταθίου όπως γίνεται με όλα τα περιστατικά έτσι και στην περίπτωση της κ. Πατούλη, ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες και οι οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Ως προς το χρονικό επισημαίνεται:

«Την Τρίτη 4 Μαΐου, εξειδικευμένο κλιμάκιο κινητής μονάδας που αποτελείτο από ιατρό και νοσηλευτή, επισκέφθηκε μετά από αίτημα που υποβλήθηκε στο ΚΕΠΙΧ, την κα Μαρίνα Σταυράκη, με στόχο τη λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος, με τη διαδικασία του rapid test, για πιθανή ανίχνευση του COVID 19.

Μετά τη διαπίστωση ότι το αποτέλεσμα του rapid test είναι θετικό, το κλιμάκιο ακολουθώντας το πρωτόκολλο και τις οδηγίες που έχουν τεθεί από τον ΕΟΔΥ κι ακολουθούνται απαρέγκλιτα σε όλους τους αντίστοιχους ελέγχους που διενεργούνται, χωρίς καμία εξαίρεση, προχώρησε και σε λήψη δείγματος για PCR test (μοριακός έλεγχος).

Ακολούθως το δείγμα εστάλη σε εξειδικευμένο εργαστήριο προς εξέταση, ώστε να υπάρξει επιβεβαίωση ότι το αποτέλεσμα κι αυτού του ελέγχου είναι θετικό στον COVID. Μέχρι να υπάρξει η επιβεβαίωση αυτή, σε όλες τις περιπτώσεις συστήνεται στον πιθανό φορέα να περιμένει το εργαστηριακό αποτέλεσμα, λαμβάνοντας ασφαλώς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Σημειώνεται ότι για το rapid test που αποτελεί ένδειξη το αποτέλεσμα εμφανίζεται εντός 15 λεπτών, ενώ για το PCR test (μοριακός έλεγχος) που αποτελεί επιβεβαίωση απαιτούνται πάνω από 5 ώρες. Για το αποτέλεσμα του PCR έχει ήδη ενημερωθεί αρμοδίως η ενδιαφερόμενη».

Σημειώνεται ότι ο γιατρός Πάνος Ευσταθίου ο οποίος υπογράφει την ανακοίνωση είναι συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.

Χάρης Ρώμας: Πώς εξήγησε τη δήλωσή του για τον Γιώργο και τη Μαρίνα Πατούλη

Ο Χάρης Ρώμας το πρωί της Παρασκευής (7/5) βρέθηκε στο Πρω1νό του ΑΝΤ1 και μεταξύ άλλων ο ηθοποιός ρωτήθηκε για τη δήλωσή του πως ο Γιώργος Πατούλης βρισκόταν στο πλευρό της Μαρίνας Πατούλη όταν νοσηλεύτηκε και θέλησε να ξεκαθαρίσει τι εννοούσε. “Είχα την πληροφορία, που ήταν έγκυρη, από τον Γιώργο, ότι είναι καλά και βγήκε. Κι επειδή οι δημοσιογράφοι είστε έτσι, και καλά κάνετε, η επόμενη ερώτηση είναι αν ο Περιφερειάρχης είναι στο πλευρό της. Ο Περιφερειάρχης είναι στο πλευρό όλου του κόσμου γιατί είναι ένας αεικίνητος άνθρωπος που δέχεται και βλέπει πολύ κόσμο όλη την ημέρα. Με την έννοια αυτή, το να ενδιαφερθείς με τους γιατρούς και να μάθεις, αυτό ήταν το “βρίσκεται στο πλευρό της”. Δεν είναι μόνο η φυσική παρουσία.

Δεν θέλω και δεν πρέπει να αναφερόμαστε εμείς που είμαστε αρκετά κοντά, εγώ στον Γιώργο, επειδή υπάρχει το παιδί, ο Αλέξανδρος, θεωρώ ότι του γίνεται ένα μπούλινγκ σε σχέση με το σχολείο, τους συμμαθητές του, με αυτά που γράφονται. Πρέπει να προφυλάξει το παιδί του, όπως και η κυρία Πατούλη. Είναι λάθος να ανακυκλώνουμε την υπόθεση ενός διαζυγίου που πάντα είναι οδυνηρή.”, είπε σύμφωνα με το fays book, ο Χάρης Ρώμας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις