Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να δροσίσω το σπίτι χωρίς κλιματιστικό: Μετάτρεψε τον ανεμιστήρα σε air condition
PLUS

Πώς να δροσίσω το σπίτι χωρίς κλιματιστικό: Μετάτρεψε τον ανεμιστήρα σε air condition

Πώς να δροσίσω το σπίτι χωρίς κλιματιστικό: Το απόλυτο κόλπο

Το καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά, με τις πρώτες υψηλές θερμοκρασίες να έχουν κάνει την πρώτη τους εμφάνιση. Αν το σπίτι σου κυριολεκτικά βράζει από την ζέστη, και σκέφτεσαι με λύπη ότι για ακόμα μια χρονιά θα τραβήξεις τα ίδια και θα ταλαιπωρηθείς από τον καύσωνα, σου έχουμε την λύση. Δεν χρειάζεται να παίρνεις το καλοκαίρι «με κακό μάτι» καθώς ξέρουμε πως να δροσίσεις το σπίτι σου, ακόμα και αν δεν έχεις κλιματιστικό. Γνωρίζουμε ότι air condition αποτελεί σωτήρια λύση, ωστόσο μπορεί να καίει πολύ ρεύμα και στο τέλος του μήνα να σου έρθει ένας «φουσκωμένος» λογαριασμός. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν; Να αξιοποιήσεις τον ανεμιστήρα σου με τον σωστό τρόπο.

Μπορεί να κάνει θαύματα με τα παρακάτω τρικ, και να μην χρειαστείς ποτέ να αγοράσεις κλιματιστικό. Αρχικά, βάλε τον ανεμιστήρα να βλέπει προς το παράθυρο, και αν είναι εφικτό άφησε ανοιχτή πόρτα ή κάποιο άλλο παράθυρο ώστε να δημιουργείται ρεύμα. Με αυτό το τρικ ο ανεμιστήρας σπρώχνει τον ζεστό αέρα προς τα έξω, βάζοντας δροσερό αέρα στο δωμάτιο, ο οποίος διαχέεται σε όλο τον χώρο. Μην τοποθετείς τον ανεμιστήρα μπροστά από παράθυρο με τα πτερύγια προς το εσωτερικό του δωματίου γιατί έτσι το δωμάτιο δεν δροσίζεται αρκετά και ο ανεμιστήρας χάνει μεγάλο μέρος της αποδοτικότητάς του.

Το κόλπο με τον πάγο

Σε ένα μεγάλο δοχείο γεμίστε με πάγο (ή κάτι εξίσου κρύο) και τοποθετήστε το σε μια γωνία μπροστά από ένα μεγάλο ανεμιστήρα, έτσι ώστε ο αέρας να χτυπάει τον πάγο σε μια εξαιρετικά ψυχρή, θερμοκρασία. Ή χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες οροφής για να αυξήσετε τα επίπεδα. Ρυθμίστε τους ανεμιστήρες οροφής για να περιστρέφονται αριστερόστροφα.
Είτε το γνωρίζετε είτε όχι, ο ανεμιστήρας οροφής σας χρειάζεται να προσαρμόζεται εποχιακά. Ρυθμίστε αριστερόστροφα τον ανεμιστήρα σας για το καλοκαίρι σε υψηλή ταχύτητα, για να δημιουργήσει ένα ελαστικό αεράκι που θα σας δροσίσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις