Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μείωση κρουσμάτων Ελλάδα: Πότε θα δούμε τριψήφιο αριθμό, η πρόβλεψη Σαρηγιάννη
ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση κρουσμάτων Ελλάδα: Πότε θα δούμε τριψήφιο αριθμό, η πρόβλεψη Σαρηγιάννη

Μείωση κρουσμάτων Ελλάδα: Ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως τις επόμενες μέρες περιμένουμε διακυμάνσεις στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού.

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και τη σημαντική μείωση του ιικού φορτίου που παρουσιάζεται στα λύματα, μίλησε το πρωί της Παρασκευής (7/5) στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Μέχρι τέλος Μαΐου, όπως εκτίμησε, τα κρούσματα αναμένεται να φτάνουν και τις 2.000 και μέσα Ιουνίου θα δούμε τριψήφιο αριθμό.

Δείτε ακόμη: Ποιος κίνδυνος υπάρχει αν δεν γίνει η δεύτερη δόση εμβολίου

Ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως τις επόμενες μέρες περιμένουμε διακυμάνσεις στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και και σταθεροποίηση με 2.000 περίπου κρούσματα μέχρι το τέλος Μαΐου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα υπάρξει σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων μέχρι τέλος του μήνα λόγω και της έναρξης νέων κοινωνικών δραστηριοτήτων, ενώ εκτίμησε ότι θα φθάσουμε σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων στα μέσα Ιουνίου.

«Τα ανοίγματα είναι κρίσιμα. Είναι σημαντικό να δούμε πώς θα διαχειριστούμε τις τουριστικές ροές» σημείωσε ο καθηγητής. Ωστόσο, τόνισε ότι πρέπει πλέον να χαμογελάσουμε καθώς «ο φόβος δεν είναι καλός σύμβουλος». «Δεν λύσαμε το πρόβλημα επειδή ήρθε το καλοκαίρι και ο καλός καιρός» προειδοποίησε.

Μόσιαλος για ινδική μετάλλαξη: Είναι πολύ πιθανό να την «πιάνουν» τα εμβόλια

«Το επόμενο διάστημα θα δούμε αν θα υπάρχουν εισαγωγές στα νοσοκομεία και πόσο βαριές θα είναι. Έτσι θα βγάλουμε συμπεράσματα…» είπε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, για την ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, για το κατά πόσο αντιμετωπίζουν αυτή τη μετάλλαξη, τα εμβόλια που υπάρχουν στη χώρα μας, κατά του κορονοϊού, ο ίδιος είπε:

«Έχουμε όμως κάποιες απαντήσεις από την ινδική κυβέρνηση ότι το δικό τους τοπικό εμβόλιο, που είναι ένας αδρανοποιημένος κορονοϊός, πιάνει αυτή τη μετάλλαξη και την αντιμετωπίζει… Για τα υπόλοιπα εμβόλια που χρησιμοποιούμε στην Ευρώπη δεν ξέρουμε ακόμα γιατί δεν είχαμε πολλές περιπτώσεις της ινδικής μετάλλαξης στην Ευρώπη αλλά θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς ότι εφόσον το ινδικό εμβόλιο πιάνει αυτή τη μετάλλαξη, είναι πολύ πιθανό και τα υπόλοιπα εμβόλια να είναι εξίσου αποτελεσματικά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις