Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 22χρονος Νέα Σμύρνη: Αναγνωρίστηκε από άλλες τρεις γυναίκες
ΕΛΛΑΔΑ

22χρονος Νέα Σμύρνη: Αναγνωρίστηκε από άλλες τρεις γυναίκες

22χρονος Νέα Σμύρνη: Οι νεαρές γυναίκες υπέστησαν το ίδιο σοκ στη Νέα Σμύρνη, στο Παλαιό Φάληρο και στην περιοχή της Ακροπόλεως.

Η Δανάη με την θαρραλέα της ανάρτηση στα cocial media άνοιξε το δρόμο και τρεις άλλες γυναίκες έως τα μεσάνυχτα την ακολούθησαν! Κατήγγειλαν στην Αστυνομία και αναγνώρισαν στο πρόσωπο του 22χρονου φοιτητή, που συνελήφθη, τον νεαρό, ο οποίος προσέβαλε και τη δική τους γενετήσια αξιοπρέπεια με τον ίδιο τρόπο, που περιέγραψε τόσο στην ανάρτησή της όσο και στην κατάθεσή της στην Αστυνομία η Δανάη, στη Νέα Σμύρνη. Όπως ανακοίνωσε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα η ΕΛ.ΑΣ, «σε συνέχεια δελτίου, που αφορά στη σύλληψη στη Νέα Σμύρνη 22χρονου ημεδαπού, κατηγορούμενου για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και από τη συνεχιζόμενη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, ταυτοποιήθηκε ο ανωτέρω ως ο δράστης τριών παρόμοιων περιπτώσεων στις περιοχές της Νέας Σμύρνης, του Παλαιού Φαλήρου και της Ακροπόλεως».

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο από τις γυναίκες ανέφεραν ότι υπέστησαν την προσβολή τον μήνα Αύγουστο του 2020. Η πρώτη, 24 χρόνων, στο Παλαιό Φάληρο και η δεύτερη, 22 ετών, στην περιοχή της Ακροπόλεως. Η τρίτη, 28χρονη, ανέφερε ότι ο 22χρονος την ακολούθησε και την πλησίασε στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Την ίδια ώρα που προσέρχονταν στο Τμήμα οι τρεις γυναίκες, οι αστυνομικοί ταυτοποιούσαν την παρουσία του 22χρονου στην πολυκατοικία όπου διαμένει η πρώτη καταγγέλλουσα, η Δανάη, από ένα αποτύπωμα πάνω στη τζαμένια κεντρική είσοδο.

Ακριβιάδου Δανάη

Εργαζόμενος φοιτητής

Ο νεαρός, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες εργάζεται σε καφετέρια στη Νέα Σμύρνη, ενώ το μέλλον του προδιαγραφόταν λαμπρό, καθώς είναι και είναι φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου της Αττικής. Η κατοικία του είναι πολύ κοντά στα σημεία διαμονής των δύο εκ των τεσσάρων γυναικών, στη Νέα Σμύρνη. Μετά και τις νέες καταθέσεις των τριών γυναικών, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο ίδιος φέρεται να μην δέχεται τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται και οι οποίες συνιστούν την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, όμως, πέραν των αναγνωρίσεων και του δακτυλικού αποτυπώματος στην είσοδο της πολυκατοικίας, οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του τα ρούχα, που φορούσε και στο βίντεο, που ανήρτησε η κοπέλα, συμπεριλαμβάνοντας και το στοιχείο αυτό στη δικογραφία.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τον πιο σημαντικό ρόλο στο να μπει η Αστυνομία στα ίχνη του και να προχωρήσει στη σύλληψή του, έπαιξε, κατά κοινή ομολογία, ο συναγερμός που σήμανε μέσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέσως μετά την ανάρτηση της Δανάης, που ευαισθητοποίησε χιλιάδες χρήστες. Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, άτομα που πήραν θέση ανέφεραν κάποια από τα υπόλοιπα περιστατικά με αρνητικό πρωταγωνιστή τον ίδιο, σε άλλες περιοχές, ενώ μία γειτόνισσα της Δανάης, φέρεται να ήταν εκείνη που αναγνώρισε τον νεαρό που έβλεπε στο βίντεο ως τον εργαζόμενο σε συγκεκριμένη καφετέρια της περιοχής.

Το έργο της αστυνομίας πια ήταν απλή διεκπεραιωτική υπόθεση, αφού όλα δόθηκαν «στο πιάτο». Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη προχθές το βράδυ και αμέσως η Δανάη το δημοσιοποίησε αναφέροντας ότι την ακολούθησε ένας νεαρός «έχοντας βγάλει έξω το μόριό του από το παντελόνι».

 

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας

Η ίδια ανήρτησε και το βίντεο από κάμερα ασφαλείας της πολυκατοικίας και στο οποίο καταγράφονται οι στιγμές αγωνίας που έζησε. Όπως προκύπτει από τα καρέ, η Δανάη Ακριβιάδου, μπαίνει βιαστικά στο σπίτι της και κλείνει την πόρτα ενώ συνεχίζει να κοιτά προς τα έξω. Δευτερόλεπτα αργότερα, πλησιάζει ο νεαρός ο οποίος όπως φαίνεται στο βίντεο έχει έξω από το παντελόνι, το μόριό του. Φτάνει μέχρι την πόρτα, κοιτά προς τα μέσα και κάνει προσπάθεια να την ανοίξει. Αφού διαπιστώνει, ότι δεν μπορεί να εισέλθει στο κτίριο αποχωρεί. «Τρέμω στην ιδέα του τι θα είχε γίνει αν δεν είχα ήδη τα κλειδιά στο χέρι μου», είπε ακόμη ίδια και συνέχισε την αφήγηση:

«Χθες το βράδυ ο συγκεκριμένος τύπος, με ακολούθησε για 300 μέτρα , από το τραμ Αιγαίου στη Νέα Σμύρνη μέχρι το σπίτι μου. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει βγάλει το μόριο του καθώς έρχεται προς εμένα. Τρέμω στην ιδέα του τι θα είχε γίνει αν δεν είχα ήδη τα κλειδιά στο χέρι μου και δεν είχα κλείσει καλά την πόρτα. Αν τον αναγνωρίσει κάποιος παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου». κατέληγε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις