Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 44χρονη Χαλάστρα – εμβόλιο AstraZeneca: «Δεν βρήκαμε θρόμβωση» λέει ο ιατροδικαστής
ΕΛΛΑΔΑ

44χρονη Χαλάστρα – εμβόλιο AstraZeneca: «Δεν βρήκαμε θρόμβωση» λέει ο ιατροδικαστής

44χρονη Χαλάστρα - εμβόλιο AstraZeneca: Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 44χρονης, Δημήτρης Γαλεντέρης, μίλησε για τον θάνατο της γυναίκας στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca, αποσυνδέοντας τα δυο συμβάντα.

Με δηλώσεις του στο Open, ο κ. Γαλεντέρης σχολίασε πως «κάναμε τη νεκροτομή, εμείς δεν βρήκαμε κάποια ιδιαίτερα ευρήματα χθες. Δηλαδή κάποιο οξύ αίτιο, το οποίο να οδήγησε στον θάνατο δεν υπήρξε χθες. Δεν υπήρξε αυτή η θρόμβωση που αναφέρεται για το εμβόλιο της AstraZeneca. Ούτε υπήρξε κάποιο άλλο οξύ επεισόδιο που να οδήγησε στον θάνατο».

«Ήταν μικρό το διάστημα για να αναπτυχθούν θρομβώσεις»

«Το μόνο εύρημα που βρήκα είναι μια εστία παλιού εμφράγματος. Ήταν μια μικρή εστία, που αν δεν πέρασε ασυμπτωματικά στην ασθενή, την εξέλαβε ως μυοσκελετικό πόνο και δεν το έψαξε ποτέ. Δεν είχαμε χθες εύρημα ούτε αιτία θανάτου. Από τα μακροσκοπικά ευρήματα δεν βρήκαμε αιτία θανάτου», σημείωσε στη συνέχεια.

«Ήταν μικρό το διάστημα για να αναπτυχθούν θρομβώσεις. Πρέπει να καταλήξουμε στον μηχανισμό που προκάλεσε τον θάνατο. Δεν ήταν θρομβώσεις. Προς το παρόν δεν έχουμε ασφαλές συμπέρασμα», υπογράμμισε την ώρα που αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

44χρονη Χαλάστρα εμβόλιο: Τι είπε η Θεοδωρίδου

Η Μαρία Θεοδωρίδου μετά από ερώτηση που δέχτηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας, αναφέρθηκε στο περιστατικό θανάτου της 44χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχασε τη ζωή της, μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο μετά τον εμβολιασμό της με Astrazeneca έναντι της Covid 19. Αφού συλλυπήθηκε τους οικείους της, είπε ότι το περιστατικό μελετάται με προσοχή, ωστόσο τόνισε ότι στη σορό της γυναίκας έγινε νεκροψία – νεκροτομή και πρόσθεσε: «Ο θάνατος της εκλιπούσης δεν συνδέεται με θρομβώσεις, αλλά υπήρξε έμφραγμα επί εδάφους παλαιοτέρου εμφράγματος, ωστόσο το περαστικό αυτό θα μελετηθεί σχολαστικά».

Τι λέει ο σύζυγος της άτυχης Μάρθας

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Κωνσταντίνος Γκουγκουλιάνης, δήλωσε ότι «μας είπαν ότι έσβησε από ανακοπή, οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και δεν οφείλεται στο εμβόλιο», σημειώνοντας ότι έχει οριστεί και από την οικογένεια ιατροδικαστής και δικηγόρος. «Το θέμα είναι τι προκάλεσε το έμφραγμα», αναρωτιέται συνεχίζοντας με το εξής: «Δεν τα ρίχνω στο εμβόλιο, το εμβόλιο έχει βγει για καλό». Όμως, «αν δεν κάνει το εμβόλιο, ας το αποσύρουν. Γιατί βγαίνουν και μιλάνε αν δεν ξέρουν ακόμα αν φταίει; Είναι κακό να το παραδεχτούμε αν δεν κάνει και να το πετάξουμε;».

Όπως είπε μάλιστα, η σύζυγός του, Μάρθα, ήθελε να κάνει το εμβόλιο για να μπορέσει να δει τον ηλικιωμένο πατέρα της, στη Φλώρινα. Μάλιστα, θα έκλεινε ραντεβού για Pfizer, αλλά λόγω του ότι αργούσε το ραντεβού, έκλεισε AstraZeneca, που ήταν νωρίτερα. «Το συζητήσαμε, είχαμε κλείσει ραντεβού στις 12:40 τη Δευτέρα του Πάσχα».

Δείτε ακόμη: 
Επεισόδια με μολότοφ στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε βίντεο
Σοκαριστική καταγγελία στη Νέα Σμύρνη: Με ακολουθούσε για 300 μέτρα με το μόριό του έξω – Δείτε βίντεο
Φρίκη στα Πατήσια: Ταξιτζής κλείδωσε 20χρονη πελάτισσα και πήγε να τη βιάσει

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις