Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γηροκομείο Χανιά έρευνα: Αίτημα να καταθέσουν 95 νέα άτομα, δεύτερο υπόμνημα – αναφορά
ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο Χανιά έρευνα: Αίτημα να καταθέσουν 95 νέα άτομα, δεύτερο υπόμνημα – αναφορά

Γηροκομείο Χανιά έρευνα: Δεύτερο υπόμνημα-αναφορά προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Η διοίκηση του γηροκομείου Χανίων ζητά να καταθέσουν 95 νέα πρόσωπα, σαν μάρτυρες, ώστε να διευρυνθεί ο κατάλογός τους. Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και εξετάζονται, ενώ το γηροκομείο έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών. Με δεύτερο υπόμνημα-αναφορά προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο νομικός εκπρόσωπος του γηροκομείου Νίκος Ρουσσόπουλος ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες ακόμα 95 εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι ώστε καταθέσουν για τις συνθήκες διαβίωσης στο γηροκομείο.

Συνολικά από την πλευρά του γηροκομείου έχουν προταθεί 148 μάρτυρες υπεράσπισης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο υπόμνημα η διοίκηση του γηροκομείου ζητεί να μην γίνεται διαχωρισμός των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης και να εξεταστούν όλοι μαζί κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας. Σύμφωνα με τον κ.Ρουσσόπουλο, μέχρι τώρα η Ασφάλεια Χανίων εξετάζει μόνο τους μάρτυρες κατηγορίας, κάτι που όπως αναφέρει «πλήττει την διερεύνηση της αλήθειας».

Έρευνα για 10 ακόμη θανάτους που δεν είχαν δηλωθεί

Πάνω από 80 είναι πλέον οι θάνατοι που διερευνώνται στο γηροκομείο των Χανίων, καθώς -σύμφωνα με νέα στοιχεία- υπάρχουν φιλοξενούμενοι εκεί που έχασαν τη ζωή τους και δεν έχουν καταγραφεί. Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι υπάρχουν κι άλλες «ύποπτες» περιπτώσεις θανάτων στο συγκεκριμένο γηροκομείο, οι οποίες μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Αρχών.

«Προέκυψαν θάνατοι φιλοξενούμενων στον οίκο ευγηρίας οι οποίοι δεν έχουν καταγραφεί. Μιλάμε για θανάτους 73 ανθρώπων και ίσως ξεπεράσουμε και τους 80 νεκρούς στο γηροκομείο. Ικανός αριθμός φιλοξενούμενων που δεν καταγράφηκε» ανέφερε η ρεπόρτερ του καναλιού.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις