Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Φορτηγό και λεωφορείο στη διάθεση διακινητών
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Φορτηγό και λεωφορείο στη διάθεση διακινητών

Διακίνηση ναρκωτικών: Μπλόκο από την Αστυνομία σε μεταφορείς κοκαΐνης και κάνναβης με φορτηγό και λεωφορείο.

Ο ένας, οδηγός φορτηγού διεθνών μεταφορών, μετέφερε με το όχημά του πάνω από 5,5 κιλά κοκαΐνης. Ο άλλος, ως επιβάτης σε πούλμαν του ΚΤΕΛ, έκρυβε στις ταξιδιωτικές του αποσκευές του πάνω από πέντε κιλά κάνναβης. Ξεχωριστές περιπτώσεις, αλλά και οι δύο μεταφορείς, μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων εισαγωγής και εμπορίας ναρκωτικών στη χώρα μας. Στην πρώτη υπόθεση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο πολυήμερης έρευνας, εντόπισαν και συνέλαβαν μέλος οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής στην ελληνική επικράτεια και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Πρόκειται για 31χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. «Όπως προέκυψε από την έρευνα», τονίζει η Δίωξη Θεσσαλονίκης «ο συλληφθείς είχε αναλάβει την παραλαβή, μεταφορά και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης, τις οποίες το κύκλωμα διοχέτευε στα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Γιαννιτσών».

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί, που είχαν μπει στα ίχνη του οδηγού του φορτηγού, τον εντόπισαν ενώ κινείτο βραδινές ώρες, επί της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Σε κάποια στιγμή, ο οδηγός μπήκε σε χώρο στάθμευσης για ξεκούραση και προφανώς επικοινωνία με τους αναμένοντες την παραλαβή της μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή, η ομάδα αστυνομικών, θεώρησε πρόσφορη, επενέβη και συνέλαβε τον 31χρονο οδηγό. Σε έλεγχο που έγινε, αλλά και σε έρευνες που ακολούθησαν στο προαναφερόμενο όχημα και στην οικία του, σε περιοχή του Νομού Πέλλας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Πέντε κιλά και 645 γραμμάρια κοκαΐνης συσκευασμένα σε πέντε δέματα και τοποθετημένα εντός σακιδίου πλάτης.

Κοκαΐνη

Ζυγαριά και κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον, μικροποσότητα κοκαΐνης, χάρτινη συσκευασία που περιείχε άγνωστη, μέχρι στιγμής, ουσία, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τρία κινητά τηλέφωνα και τρία πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του και χρηματικό ποσό. Στη δεύτερη υπόθεση, συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και νόμου περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο λίγο πριν επιβιβαστεί σε λεωφορείο με τελικό προορισμό την Αθήνα. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε εντός του ταξιδιωτικού σάκου του δέμα με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους πέντε κιλών και 160 γραμμαρίων, την οποία θα μετέφερε στην Αθήνα για περαιτέρω διακίνηση.

Ακόμη, προέκυψε ότι είχε εισέλθει πρόσφατα παράνομα στη χώρα, παραβιάζοντας επιπλέον και τα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού. Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Περιπολικό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις