Αθήνα

°C

Τετάρτη

05

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κατερίνα Σακελλαροπούλου εστίαση: Για καφέ με γιατρούς από Ευαγγελισμό και Σωτηρία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου εστίαση: Για καφέ με γιατρούς από Ευαγγελισμό και Σωτηρία

Κατερίνα Σακελλαροπούλου εστίαση: Για καφέ με γιατρούς από Ευαγγελισμό και Σωτηρία

Σήμερα, τα νέα είναι πολλά από το χώρο της εστίασης που μόλις άνοιξε και όλοι ελπίζουμε να μην χρειαστεί να ξανακλείσει. Από το πρωί έρχονται εικόνες κανονικότητας από τις επιχειρήσεις εστίασης, που άνοιξαν στους εξωτερικούς χώρους έπειτα από περίπου επτά μήνες. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, από το πρωί πολίτες έσπευσαν να απολαύσουν την αγαπημένη τους συνήθεια έπειτα από πολύ καιρό: καφές και κουβέντα με αγαπημένα τους πρόσωπα, στο αγαπημένο τους στέκι.

Και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απολαμβάνοντας έναν καφέ και φιλική κουβέντα με γιατρούς από τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Σωτηρία, έστειλε το δικό της μήνυμα για την επαναλειτουργία της εστίασης και τις μικρές χαρές της καθημερινότητας, που τις θεωρούσαμε αυτονόητες μέχρι να μας τις στερήσει η πανδημία.

Δείτε την ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Twitter:

«Πρώτη μέρα με την εστίαση πάλι ανοικτή, έστω και με περιορισμούς. Απολαμβάνοντας έναν καφέ και φιλική κουβέντα με γιατρούς από τον Ευαγγελισμό και το Σωτηρία ξαναζούμε μικρές χαρές της καθημερινότητας, που τις θεωρούσαμε αυτονόητες μέχρι να μας τις στερήσει η πανδημία».

Υπενθυμίζεται η λειτουργία των καταστημάτων

Ανοικτά έως τις 10:45 το βράδυ, από σήμερα και καθημερινά, είναι τα καταστήματα εστίασης χωρίς μουσική και με τραπεζοκαθίσματα αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, ενώ οι πολίτες πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, η ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 27683 (ΦΕΚ Β 1814/29 -4-21) τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα 3 Μαΐου και ώρα 6:00 π.μ έως την Δευτέρα 10 Μαΐου και ώρα 6:00 π.μ και επιτρέπεται: Η λειτουργία μόνο των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργία για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης (π.χ. εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, εκτός από φοιτητικά εστιατόρια]) υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο,

β) φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών,

γ) μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:

– Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

– Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

– Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι

– Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων (0.90εκ εάν δεν παρεμβάλλεται καρέκλα μεταξύ των τραπεζιών, 1.20εκ εάν παρεμβάλλεται στην πλευρά του ενός εκ των 2 τραπεζιών καρέκλα και 1.80εκ εάν παρεμβάλλονται στις πλευρές και των 2 τραπεζιών καρέκλες)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις