Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανάσταση 2021 – Σακελλαροπούλου: Το μήνυμα της ΠτΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάσταση 2021 – Σακελλαροπούλου: Το μήνυμα της ΠτΔ

Ανάσταση 2021 - Σακελλαροπούλου: Στις 9 το βράδυ, όταν ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη», ο ουρανός της Αθήνας γέμισε χρώματα

Μια αλλιώτικη Ανάσταση βίωσαν φέτος οι Έλληνες λόγων των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού. Στους ναούς όπου βρισκόταν λίγος κόσμος, τα μέτρα προστασίας τηρήθηκαν αυστηρά, ενώ στην Μητρόπολη Αθηνών, όπου παραβρέθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον προαύλιο χώρο περιορισμένος αριθμός πιστών συγκεντρώθηκε στην πλατεία Μητροπόλεως με λαμπάδες προκειμένου να πάρουν το Άγιο Φως και να παρακολουθήσουν τη λειτουργία.

Στις 9 το βράδυ, όταν ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη», ο ουρανός της Αθήνας γέμισε χρώματα, από τα βεγγαλικά που εκτοξεύτηκαν από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό. Επίσης, πολλοί πιστοί βγήκαν στα μπαλκόνια τους στην Αθήνα προκειμένου να γιορτάσουν την Ανάσταση λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Το μήνυμα Σακελλαροπούλου

Με την ευχή η φετινή Ανάσταση να σημάνει το τέλος της πανδημίας και την επούλωση των πληγών στο σώμα της ανθρωπότητας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έστειλε το δικό της μήνυμα ελπίδας μετά από την λειτουργία της Ανάστασης, που παρακολούθησε στην Μητρόπολη της Αθήνας.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «γιορτάζουμε σήμερα τη νίκη της ζωής πάνω στον θάνατο, την έξοδο από το σκοτάδι προς το φως, την ψυχική μετατόπιση από τον φόβο και την απόγνωση προς την ελπίδα.

Εύχομαι ολόψυχα η φετινή Ανάσταση να σημάνει το τέλος της πανδημίας, την επούλωση των πληγών στο σώμα της ανθρωπότητας και τον τελικό θρίαμβο του καλού, μέσα στο φως της αγάπης και της αλληλεγγύης. Χριστός Ανέστη!».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις