Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάσχα στις ταράτσες: Η Ελλάδα γιορτάζει μακριά από το χωριό
ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα στις ταράτσες: Η Ελλάδα γιορτάζει μακριά από το χωριό

Πάσχα στις ταράτσες: Από νωρίς το πρωί, οι σούβλες έχουν πάρει… φωτιά

Σε μπαλκόνια, ταράτσες, πυλωτές και αυλές, αφού δεν επετράπη το Πάσχα στο χωριό, οι Έλληνες ψήνουν τον οβελία. Η Ελλάδα ζει ξανά ένα διαφορετικό Πάσχα λόγω του κορονοϊού, σε σχέση με όσα γνωρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο το φετινό είναι λίγο καλύτερο από αυτό του 2020. Βέβαια, οι περισσότεροι δεν κατάφεραν και φέτος να κάνουν Πάσχα στο χωριό, λόγω της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, ωστόσο οι σούβλες στήθηκαν σε αυλές και πεζοδρόμια, έστω και στην πόλη. Μάλιστα λόγω  της ζέστης σήμερα, αρκετοί είναι εκείνοι που πήγαν και στην παραλία.

Από νωρίς το πρωί, οι σούβλες έχουν πάρει… φωτιά ενώ την τιμητική τους έχουν τα δημοτικά τραγούδια σε κάθε σπίτι, ώστε να γιορταστεί η Ανάσταση, έστω και με τον περιορισμό των ατόμων στο πασχαλινό τραπέζι, σύμφωνα με τα μέτρα. Αρκετοί ήταν αυτοί που δεν είχαν τη δυνατότητα να σουβλίσουν τον παραδοσιακό οβελία, και αποφάσισαν να το πάρουν έτοιμο προκειμένου να τον έχουν στο τραπέζι τους.

“Φωτιά” στα Βλάχικα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ «φωτιά» έχουν πάρει οι σούβλες στα Βλάχικα της Βάρης, αλλά πολλές ακόμα ταβέρνες και ψητοπωλεία που κάνουν διανομή κατ’ οίκον τον οβελία. Να υπενθυμίσουμε πως σήμερα Κυριακή του Πάσχα υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self-test) σε όσους μετέχουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις. Οι ειδικοί έχουν ήδη δώσει το «πράσινο φως» για τις διαδημοτικές μετακινήσεις, ωστόσο δεν επιτρέπονται από νομό σε νομό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις