Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εστίαση άνοιγμα κρατήσεις: «Έσπασαν» τα τηλέφωνα των εστιατορίων
ΕΛΛΑΔΑ

Εστίαση άνοιγμα κρατήσεις: «Έσπασαν» τα τηλέφωνα των εστιατορίων

Εστίαση άνοιγμα κρατήσεις: «Έσπασαν» τα τηλέφωνα των εστιατορίων

Είναι πλέον γεγονός. Μετά από πολύ καιρό η εστίαση ανοίγει από την Δευτέρα 3 Μαΐου και οι κρατήσεις είναι πολλές, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες. Εστιατόρια και καφετέριες στρώνουν τα τραπέζια τους για την ερχόμενη Δευτέρα, αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους.

Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι, ενώ απαγορεύεται και η μουσική. Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 22:45, ώστε οι πολίτες να προλαβαίνουν να γυρίσουν σπίτι αφού η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει στις 23:00. Όπως είναι φυσικό, μετά από τόσους μήνες σε lockdown, οι πολίτες περιμένουν με ανυπομονησία το άνοιγμα της εστίασης. Τα τηλέφωνα ήδη χτυπούν για κρατήσεις.

Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα των μαγαζιών

Οι άνθρωποι της εστίασης ετοιμάζονται να ανοίξουν τα μαγαζιά τους και οι μεζούρες βγήκαν και άρχισαν το μέτρημα. Αποστάσεις, αντισηπτικά και μάσκες είναι απαραίτητα μέτρα για το άνοιγμα των μαγαζιών.«Δεν έχει σταματήσει να χτυπάει το τηλέφωνο για κρατήσεις», ανέφερε στο Star, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος.

 Τι ανοίγει από την Δευτέρα 3 Μαΐου

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, ανοίγουν όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους. Δηλαδή, εστιατόρια, καφετέριες, καφενεία, αναψυκτήρια. Κλειστά θα παραμείνουν τα νυχτερινά κέντρα.

Οι πελάτες θα είναι αποκλειστικά καθήμενοι και οι πόρτες θα κλείνουν στις 22:45, δηλαδή 15 λεπτά πριν την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές μέχρι να καθίσουν οι πελάτες στο τραπέζι. Σε λίγες ημέρες τα αναποδογυρισμένα τραπέζια θα μπουν στην θέση τους για να υποδεχτούν τους πελάτες.

Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες είναι έντονες για το θέμα της μουσικής, καθώς οι ιδιοκτήτες πιστεύουν ότι χωρίς μουσική θα δυσκολευτεί ο κόσμος που θέλει να απολαύσει ένα ποτό ενώ επεσήμαναν πως είναι πολλοί οι άνθρωποι που  βιοπορίζονται με το να παίζουν μουσική σε μαγαζιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις