Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Αποστόλης Τότσικας πατέρας: Συγκινεί η ανάρτηση που έκανε για το μνημόσυνο του
LIFESTYLE

Αποστόλης Τότσικας πατέρας: Συγκινεί η ανάρτηση που έκανε για το μνημόσυνο του

Αποστόλης Τότσικας πατέρας: Η φωτογραφία που δημοσίευσε προς τιμήν του

Μια δύσκολη και συναισθηματικά φορτισμένη είναι η σημερινή μέρα για όλους, μιας και είναι Μεγάλη Παρασκευή, αλλά για τον ηθοποιό, Αποστόλη Τότσικα, έχει ακόμα περισσότερο νόημα. Πριν τρία χρόνια αποχαιρέτησε τον πατέρα του και σπουδαίο ηθοποιό, Γιάννη Τότσικα. Με μια ανάρτηση αφιερωμένη στη μνήμη του, συγκίνησε τους πάντες. Δημοσίευσε μια φωτογραφία του από το παρελθόν και με λίγα λόγια είπε αυτό που ένιωθε: «Tρία χρόνια χωρίς εσένα». Ο ηθοποιός ήταν δεμένος με τον πατέρα του και η απώλεια του είναι τεράστια. Πάντα όμως θα ζει στην καρδιά του και δεν θα τον ξεχάσει ποτέ.

Ο Γιάννης Τότσικας γεννήθηκε το 1936 στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ. Στη συνέχεια κατέγραψε μεγάλη καλλιτεχνική πορεία με παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο, ενώ είχε πλούσιο βιογραφικό με συμμετοχές σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @apostolis_totsikas_official

Τι είχε πει για τον πατέρα του σε συνέντευξή του

Ο πατέρας μου δεν μου λείπει, γιατί τον «κουβαλάω» μέσα μου. Σου λείπει κάτι όταν το ξεχνάς. Δεν έχω ξεχάσει τίποτε από εκείνον. Θεωρώ ότι είμαι «κόπια» του πατέρα μου, πιο εξελιγμένη, γιατί ζω σε μια σύγχρονη κοινωνία, αλλά, κατά βάση, είμαι ίδιος με εκείνον, τόσο στα θετικά μου, όσο και στα αρνητικά μου. Το καλό ήταν ότι, όταν ο πατέρας μου «έφυγε», δεν είχα απωθημένα μαζί του. Είχα συμφιλιωθεί μαζί του. Τι θυμάμαι από τον πατέρα μου; Μια φράση του, που τη λέω και εγώ στον γιο μου: «Να είσαι παλικάρι». Τι σημαίνει αυτό; Η λέξη «παλικάρι», που δεν υπάρχει στις άλλες γλώσσες στον κόσμο, περιέχει τα πάντα: να είσαι καθαρός, έντιμος, σωστός, δίκαιος.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @apostolis_totsikas_official

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις