Το τέλειο γλυκό για το Πάσχα: Η λατρεμένη συνταγή που μας δίνει ο Παρλιάρος

PLUS

Το τέλειο γλυκό για το Πάσχα: Η λατρεμένη συνταγή που μας δίνει ο Παρλιάρος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Το τέλειο γλυκό για το Πάσχα: Εκτός από το παραδοσιακό αρνί, κοκορέτσι και τα υπόλοιπα... εδέσματα του πασχαλινού τραπεζιού, ξεχωριστή θέση έχει πάντα και το γλυκό!

27.04.2021 | 09:20

Εκτός από το παραδοσιακό αρνί, κοκορέτσι και τα υπόλοιπα… εδέσματα του πασχαλινού τραπεζιού, ξεχωριστή θέση έχει πάντα και το γλυκό! Και τι καλύτερο από ένα δροσερό, ελαφρύ γλυκό που θα μας κάνει να γλείφουμε τα δάχτυλά μας; Ο pastry chef Στέλιος Παρλιάρος μάς δίνει τη συνταγή για το πιο τέλειο και πανεύκολο γλυκό για να δοκιμάσουμε μετά την πασχαλινή κραιπάλη. Όπως λέει, πρόκειται για παραδοσιακό ρωσικό γλυκό που σερβίρουν στο πασχαλινό τραπέζι. Υπήρχε δε από τον 17ο αιώνα.

Παρλιάρος: Συνταγή για πασχαλινό γλυκό

Υλικά

1 κιλό τυρί κρέμα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο αγελάδας, πολύ μαλακό (εκτός ψυγείου για αρκετές ώρες)
800 γρ. φρουί γλασέ (ποικιλία) ψιλοκομμένα ή γλυκά του κουταλιού πλυμένα, στραγγιγμένα και κομμένα σε κύβους
3 τεμ. κρόκοι αυγών

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη το τυρί με την άχνη και το πολύ μαλακό βούτυρο. Προσθέτουμε τους κρόκους. Όταν σχηματιστεί μια λεία κρέμα, ρίχνουμε και τα φρουί γλασέ ή τα γλυκά του κουταλιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Καλύπτουμε με τουλπάνι μια βαθιά και στενή φόρμα (π.χ. για μπόμπες ή ακόμα και γυάλα), αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν. βάζουμε μέσα το μείγμα και καλύπτουμε με τις άκρες από το τουλπάνι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον, να σφίξει. Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το τουλουπάνι. Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.

Exit mobile version