Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μονοήμερη εντός Αττικής: 4 προορισμοί που μπορείτε να πάτε
PLUS

Μονοήμερη εντός Αττικής: 4 προορισμοί που μπορείτε να πάτε

Μονοήμερη εντός Αττικής: Δείτε που μπορείτε να πάτε

Μιας και έχει μπει η άνοιξη και έχει μεγαλώσει η μέρα, μας δημιουργείται όλο και περισσότερο η ανάγκη για μονοήμερες αποδράσεις. Με τον κωδικό μετακίνησης 6 όμως να ισχύει, οι επιλογές μας είναι λίγο πιο περιορισμένες. Εάν, λοιπόν, ζείτε στην Αθήνα και ψάχνεται ωραία μέρη για μονοήμερη εντός Αττικής, ώστε να είστε και νόμιμοι, σας προτείνουμε μερικά. Βέβαια, μπορείτε να τα επισκεφθείτε και μετά από την κατάργηση του μηνύματος στο 13033, αφού αξίζουν πραγματικά. Σίγουρα θα απαλλαγείτε για λίγο από το άγχος τη πόλης, και θα νιώσετε ότι έχετε βρεθεί κάπου πολύ μακριά.

Την λίστα ανοίγουμε δυναμικά με το Σούνιο, που αποτελεί από τους πιο hot προορισμούς. Την ανάσα κλέβει ο ναός του Ποσειδώνα, χτισμένος από τον 5ο αιώνα π.Χ.. Η βόλτα μέσα σε αυτό το ιστορικό μνημείο με θέα το Αιγαίο είναι, πραγματικά, μοναδική. Μπορείτε να κάτσετε για καφέ κάτω από τον ναό ή να πάτε για ψαράκι στην γύρω περιοχή. Φυσικά το καλοκαίρι θα κάνετε και το μπάνιο σας και θα γυρίσετε σπίτι γεμάτοι ωραίες αναμνήσεις.

Πάρνηθα και Τατόι

Η κλασικότερη των κλασικών μονοήμερων εκδρομών, είναι η Πάρνη και το Τατόι. Το Μπάφι κλέβει την παράσταση με τη θέα του, και αποτελεί σημείο συνάντησης. Επίσης, εντύπωση κάνουν  οι διαδρομές μέσα σε αυτό που κάποτε θα γίνει το μητροπολιτικό πάρκο Τατοΐου, γύρω από τα ανάκτορα, και η λίμνη Μπελέτσι, με τον μικρό ζωολογικό της κήπο.  Η λίμνη Μπελέτσι τοποθετείται περίπου στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην περιοχή Αγία Τριάδα της κοινότητας Αφιδνών,Το απερίγραπτο αυτο τοπίο, απέχει λιγότερο απο 40 λεπτά απο το κέντρο της Αθήνας, κυριολεκτικά μια ανάσα απο την πρωτέυουσα,  ενώ η διαδρομή είναι μέσα απο πυκνό πευκόδασος. Λίγο παραπάνω, στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, μπορεί να απολάυσει κανείς όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής στα πόδια του.

Λίμνη Μαραθώνα

Μόλις 45 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Έχει συνδεθεί με τις παραλίες του Σχοινιά μιας και για να πάτε εκεί περνάτε από τη λίμνη. Η τοποθεσία θα σας ξεσηκώσει για περισσότερες δραστηριότητες κοντά στα νερά της τεχνητής λίμνης. Το φράγμα είναι ένα αξιοθέατο από μόνο του. Αν αγαπάτε την ποδηλασία, η λίμνη του Μαραθώνα προσφέρει καταπληκτικές διαδρομές μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Αν δεν είστε όμως αθλητικός τύπος, μπορείτε να θαυμάσετε την θέα πίνοντας το καφεδάκι σας κάτω από τον ήλιο.

Καταρράκτης ΡαπεντώσαςΤέλος ένας προορισμός που δεν πρέπει να παραλείψετε είναι ο Καταρράκτης Ραπεντώσας, όπου το φυσικό τοπίο μοιάζει με όαση. Συγχέεται με τον άλλο καταρράκτη της Πεντέλης, ο οποίος είναι γνωστός και ως «Καταρράκτης Βαλανάρη» και βρίσκεται στο Ντράφι. Οι δυο αυτοί καταρράκτες βρίσκονται σε διαμετρικά αντίθετες πλευρές της Πεντέλης, βόρεια ο πρώτος και νότια ο δεύτερος. Ο πιο γνωστός και επισκέψιμος λόγω των τηλεοπτικών εκπομπών που τον έχουν αναδείξει, είναι του ρέματος Βαλανάρη.  Αποτελεί ένα φυσικό τοπίο άξιο να επισκεφτεί πολλές φορές κάποιος που αγαπάει τη φύση και θέλει να πάει μια μονοήμερη εκδρομή που θα τον γεμίσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις