Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάολα – Καραφώτης Ισραήλ: Η πρώτη Covid free συναυλία παγκοσμίως
ΕΛΛΑΔΑ

Πάολα – Καραφώτης Ισραήλ: Η πρώτη Covid free συναυλία παγκοσμίως

Πάολα - Καραφώτης Ισραήλ: Ξεκίνησε η μεγάλη συναυλία της Πάολα και του Κώστα Καραφώτη στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ, μαζί με την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης

Σχεδόν… άγνωστη λέξη είναι ο κορονοϊός για το Ισραήλ, με το 60% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο και η ζωή να έχει επιστρέψει στην κανονικότητα. Το Ισραήλ κατάφερε την περασμένη Πέμπτη να μηδενίσει τους θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού και να πλησιάσει το χαμηλότερο ποσοστό μολύνσεων από το ξεκίνημα της πανδημίας.  Κατά την διάρκεια του τελευταίου μήνα, οι θάνατοι από κορονοϊό έπεσαν κάτω από τους 10 καθημερινά, ενώ τον Ιανουάριο πέθαιναν 70 άτομα κάθε μέρα, κατά μέσο όρο. Τώρα στο Ισραήλ καταγράφονται περίπου 120 κρούσματα τη μέρα, ενώ τον Ιανουάριο 8.000 ημερησίως.

Ούτε… μάσκα!

Φυσικά δεν είναι υποχρεωτική ούτε η χρήση μάσκας, ούτε και η τήρηση των αποστάσεων, όπως βλέπετε στα στιγμιότυπα από την χθεσινοβραδινή συναυλία που πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό χώρο στο Τελ Αβίβ, στο πάρκο Γκνέι Γιεχοσούα, με καλεσμένους τους λαϊκούς καλλιτέχνες, Πάολα και Κώστα Καραφώτη και την ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης. Μάλιστα προσεχώς αναμένεται να εμφανιστούν στο Τελ Αβίβ δυο ακόμη γνωστοί Έλληνες τραγουδιστές, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Νίκος Βέρτης. Να σημειωθεί ότι όση ελευθερία έχουν αποκτήσει οι Ισραηλινοί λόγω του μεγάλο ποσοστού των εμβολιασμένων, οι περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες είναι ιδιαίτερα αυστηροί. Οι τουρίστες και όσοι επισκέπτονται τη χώρα δίχως να έχουν εμβολιαστεί εξακολουθούν να τίθενται σε 14ημερη καραντίνα.

Ισραήλ κορονοϊός: Το θαύμα της εμβολιαστικής εκστρατείας του Ισραήλ

Η καμπάνια εμβολιασμού ήταν τόσο επιτυχημένη στο Ισραήλ που μειώθηκαν δραστικά ο αριθμός των νοσηλευόμενων με Covid-19 στα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και οι θάνατοι. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου προμηθεύτηκε εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer / BioNTech που μεταμόρφωσαν τη ζωή στη χώρα. Από τα περίπου 10.000 ημερήσια κρούσματα στα μέσα Ιανουαρίου, τώρα ο αριθμός αυτός έχει πέσει στα περίπου 120 – 200 και παρέμεινε χαμηλός ακόμη και μετά την χαλάρωση των μέτρων σε μπαρ, εστιατόρια και συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους και την επανέναρξη των διά ζώσης μαθημάτων στα σχολεία.

«Ηγούμαστε στον κόσμο τώρα όσον αφορά στον αριθμό νέων κρουσμάτων, αλλά δεν έχουμε ακόμη τελειώσει με τον κορωνοϊό. Μπορεί να επιστρέψει», δήλωσε ο Νετανιάχου. Ωστόσο η εμπιστοσύνη ότι σύντομα η πανδημία θα είναι παρελθόν στη χώρα είναι τόσο υψηλή, που προ ημερών ο διευθυντής του μεγαλύτερου νοσοκομείου του Ισραήλ, Εγιάλ Λεσάμ είπε ότι σύντομα ο πληθυσμός θα έχει αποκτήσει ανοσία της αγέλης, αφού όπως είπε, μόνον έτσι εξηγείται η ραγδαία μείωση των κρουσμάτων και των θανάτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις