Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κώστας Σκανδαλίδης κορονοϊός: Ανάρρωσε και επέστρεψε στα καθήκοντά του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Σκανδαλίδης κορονοϊός: Ανάρρωσε και επέστρεψε στα καθήκοντά του

Κώστας Σκανδαλίδης κορονοϊός: Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ είχε ανακοινώσει στις 8 Απριλίου ότι αυτός και οι σύζυγός του, Μπέτυ είχαν διαγνωστεί θετικοί.

Στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα επέστρεψε ο Κώστας Σκανδαλίδης καθώς ανάρρωσε πλήρως από τον κορονοϊό. Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, ο Κώστα Σκανδαλίδης ««τον νίκησε και επέστρεψε! Σιδερένιος και… με αντισώματα».

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ είχε ανακοινώσει στις 8 Απριλίου ότι αυτός και οι σύζυγός του, Μπέτυ είχαν διαγνωστεί θετικοί.

Γρηγοράκος: «Ο κορονοϊός μού είχε κατασπαράξει τους μυς» -Η συγκλονιστική περιγραφή του

Πάνω από δύο μήνες πάλεψε με τον κορονοϊό, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία, ο γιατρός, πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός αναπληρωτής Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος. Το πρώτο πράγμα που διαπίστωσε όταν κατάφερε να ξυπνήσει, ήταν ότι δεν μπορούσε να ακούσει καλά, ενώ αμέσως μετά κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να κουνήσει ούτε τα χέρια ούτε τα πόδια του. Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Γρηγοράκος περιγράφει πως η αίσθηση ήταν η απόλυτη μυική αδυναμία που αντιμετώπισε: «Ο κορονοϊός μού είχε κατασπαράξει τους μυς. Ηθελα να ξυστώ και δεν μπορούσα. Υπέφερα, ήταν επώδυνο το συναίσθημα να μην μπορείς να κουνήσεις τα χέρια σου, έστω για λίγο, για να ξυστείς».

Η διευθύντρια της ΜΕΘ του Σωτηρία, Αντωνία Κουτσούκου, που ήταν φοιτήτρια του κ. Γρηγοράκου, αναφέρει: «Του το είπαμε, αλλά ως γιατρός το καταλάβαινε και ο ίδιος, πως μετά από τόσο καιρό σε καταστολή αντιμετώπιζε πολυνευροπάθεια και γι’ αυτό ατόνησαν οι μύες του. Ξέρετε όμως τι τον βοήθησε να επιζήσει; Το γεγονός ότι ήταν μια ζωή μαχητής. Ακόμα και όταν βρισκόταν σε νάρκωση φαινόταν ότι έδινε τη μάχη για επιβίωση. Μαχητής, αλλά και συνεργάσιμος, έτσι εξωστρεφής που ήταν». Ο κ. Γρηγοράκος μολύνθηκε με κορονοϊό όταν συνάντησε έναν ασθενή στο Ιασώ, ο οποίος είχε βγει αρνητικός, αλλά δύο ημέρες αργότερα, το νέο τεστ ήταν θετικό. «Εγώ μπήκα σε καραντίνα. Υστερα από επτά ημέρες νόσησα βαριά, παρουσίασα πυρετό και διάφορα άλλα συμπτώματα. Πήγα στο Σωτηρία και χρειάστηκε να διασωληνωθώ και να παραμείνω σε καταστολή πάνω από δύο μήνες», αναφέρει στο «Βήμα της Κυριακής».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις